UN DIA D'AQUESTS


AUTORS: EDUARDO MENDOZA, MIQUEL DE PALOL, JULIO WALOVITS, FLAVIA COMPANY, MÒNIKA ZGUSTOVA
DIRECTORS: ROSA NOVELL, XAVIER ALBERTÍ, EDUARD FERNÁNDEZ, JAUME MALLOFRÉ, EVELYN ARÉVALO, ADRIÀ AUBERT
INTÈRPRETS: CHISCO AMADO, BELEN BOUSO, VICTOR PI, MONTSE PÉREZ, MIREIA SANMARTÍN, MANEL SANS, ASSUN PLANAS, ARNAU VILARDEBÒ
DURADA: 1h 40 min
PRODUCCIÓ: CÍRCOL MALDÀ
CÍRCOL MALDÀ

Ambiciosa producció la que dóna tret de sortida a la que sembla ser la darrera temporada d'aquesta petita sala barcelonina. Cinc textos amb el denominador comú de Barcelona que representen un repàs des dels anys 70 fins als nostres dies. Cadascú signat per una ploma diferent i amb un estil força diferenciat.

Vint minuts per peça que en algunes ocasions se'n fan massa llargs i d'altres es quedem amb ganes de saber més coses dels seus protagonistes. El millor text, des del punt de vista dramatúrgic és el dels anys 80 escrit per la Flavia Company que es trasllada a la Barcelona de dos joves drogoaddictes que sembla que no veuen més enllà del seu següent "pico", però que estableixen  una conversa futurista, a vint anys vista. 

Per contra, el text al que més li costa agafar el vol és el darrer, amb dramatúrgia de l'Eduardo Mendoza i dirigit per la Rosa Novell que explica la situació per engegar un projecte cultural en els nostres dies, en aquest cas una pel·lícula sobre la vida de Gaudí. Li falta ritme al text, vol abastar molt pels escassos vint minuts de durada i la direcció i posada en escena són incapaços de salvar-lo.

Però Un dia d'aquests amaga unes grans interpretacions, i descobriments com el de la Belen Bouso, que durant la primera escena, als anys 70 no aconsegueix fer gaire creïble el seu paper, però que broda el de jove toxicòmana dels anys 80.

Posada es escena simple, però on realment tot s'aconsegueix amb un pujar/baixar unes cortines, que funcionen perfectament en cadascuna dels ambients de les cinc històries. Tota una llàstima que projectes tant interessants i que funcionen s'hagin de buscar una altra sala a partir de la propera temporada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario