Lassalle: "La meitat de Liceu és de l'Estat i ningú no ens retirarà la cadira"



Font: EFE via ara.cat
El secretari d'Estat de Cultura, José María Lassalle, ha assegurat avui que la meitat de la propietat del Liceu de Barcelona és de l'Estat i que, per tant, "ningú no li retirarà la seva cadira" en aquesta institució. Així ho ha indicat Lassalle en la compareixença davant la Comissió de Pressupostos del Senat en resposta al senador Rafel Bruguera, d'Entesa per al Progrés de Catalunya, que li ha retret el descens de la despesa en les institucions culturals catalanes per part de l'Estat.
El secretari d'Estat ha dit que fer fora els representats del Ministeri del òrgans de govern del centre "és un disbarat polític i intel·lectual que qualsevol persona compromesa amb Catalunya i que tingui una clara visió de defensa de l'interès general i de la defensa d'Espanya mai no acceptarà". En aquest sentit, ha recordat que l'actuació de l'Estat està sent decisiva "per salvaguardar la gestió" del Liceu.
El senador català ha acusat també el Ministeri de Cultura de "deserció" de Barcelona i ha indicat que el pressupost per a l'any vinent en matèria cultural reflecteix el "centralisme" del PP "com si a Barcelona no hi hagués dotacions culturals d'àmbit estatal". Lassalle ha indicat que la inversió de l'Estat en les institucions culturals de Catalunya tenen el mateix percentatge de reducció que les de la resta.
"El discutible en aquest moment és que, així com l'Estat ja ha avançat quina serà la reducció pressupostària que patiran, cap de les administracions catalanes no ho ha dit, perquè és plenament conscient que haurà d'aplicar una reducció probablement major. Però no ho fan ara sabent que hi ha unes eleccions el 25 de novembre", ha indicat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario