Sol Picó corre contra l'asfíxia vital i la desolació a 'Memòries d'una puça'

Font: ara.cat

La coreògrafa i ballarina Sol Picó estrenarà aquest divendres al Teatre de Salt l'espectacle Memòria d'una puça, dins del festival Temporada Alta. Picó reflexiona sobre la pèrdua, la decadència i la desolació, temes que la coreògrafa veu molt presents en la societat actual. La puça, metàfora de l'ésser humà "insignificant, però corrosiu i potent" no deixarà de córrer, "avançar i fugir" durant l'espectacle, a la recerca d'una nova oportunitat.
Convertits, ella i els dos ballarins que l'acompanyen, Valentí Rocamora i Carles Fernández, en tres puces, l'espectacle assimila l'ésser humà a aquest animal: "insignificant a l'hora que corrosiu i potent", ha dit Picó. El motiu d'inspiració per a la coreògrafa i el punt de partida de l'espectacle és "la incertesa i la pèrdua" (d'oportunitats, d'horitzons), i com a partir d'aquí "comencem a construir, o no".
Des del punt de vista de la coreografia, Picó ha confegit un espectacle que combina la dansa contemporània amb un ball folklòric escocès. Agafats de la mà durant bona part de l'obra, els tres ballarins ballen en un espai que "no és cap lloc". Així, Picó vol donar a entendre que els protagonistes volen "ballar passi el que passi" i allà on sigui, i "si cal fer-ho a sobre de les escombraries, ho farem", sentencia.
Els intèrprets no saben on van, però no poden parar. És així com ho fan els corredors, diu Picó. "Ara tothom corre", diu la coreògrafa, i aquesta és una "moda" amb què la gent fuig i s'evadeix. L'obra reprodueix aquest estereotip social i, d'aquesta manera, transmet una "energia combustionada i constant", adverteix la coreògrafa, a què contribueix la música electrònica que acompanya l'espectacle.
'Memòries d'una puça' s'estrenarà aquest divendres al Teatre de Salt, dins del Festival Temporada Alta i no arribarà a la Sala Petita del TNC fins l'any vinent, del 3 al 7 de juliol.

No hay comentarios:

Publicar un comentario