“Lletraferits i Comediants” arrasen a la V Mostra de Teatre Amateur de Torrent

Font: Anna Ballester i Marí (elpuntavui.cat)
Qui no ha desitjat alguna vegada assistir com a públic a un plató de televisió? O millor, qui no ha somiat en alguna ocasió que el seu poble es convertia en el centre neuràlgic de la gravació d'un programa de televisió? Doncs, gràcies al grup de teatre Lletraferits i Comediants, això ja és possible. Aquesta companyia, de creació relativament recent, està fent una gira pels pobles i ciutats del País València, duent un espectacle gens convencional. Converteixen l'espai escènic en un autèntic plató gràcies a un important desplegament tècnic. El públic, només ocupa el seu lloc, ja se n'adona que allò que va a veure és un espectacle innovador.
Amb una mateixa escenografia es presenten de manera totalment clara dos espais distints: el plató i la casa del protagonista. Eixa diferència ambiental s'aconsegueix gràcies a la tonalitat de la il·luminació, i amb l'actitud dels propis actors.
Aquesta obra, escrita pel propi director de la companyia, Nasi Moreno, es diu Amnèsia, the best reallity show. Al llarg de les seues escenes se'ns ofereix una sensacional crítica de la televisió actual, on sovint trobem reallities que sempre asseguren que “mostren la vida real, sense adulteracions de cap mena”. Però com han tingut ocasió de comprovar els milers d'espectadors que ja han pogut gaudir del show, aquesta afirmació està molt lluny de ser vertadera.
Una de les coses que més agrada al públic és l'actualitat d'aquesta comèdia. Cada dia, els actors, abans d'eixir a escena, revisen les últimes notícies polítiques de l'àmbit local, provincial i, fins i tot, nacional, per oferir en clau d'humor aquesta informació al seu públic. Es tracten d'unes bromes selectes pròpies d'allò que se'n diu humor intel·ligent.
La versatilitat dels actors per adaptar-se a qualsevol personatge i a qualsevol registre queda patent durant tota la funció. I malgrat que és un grup qualificat d'amateur la seua interpretació està a l'alçada dels més grans, i la prova d'això està en què el passat dissabte, dia 24 de Novembre, Lletraferits i Comediants, va assistir a la V Mostra de Teatre Amateur de Torrent. Mostra, que com saben els més avesats en aquesta temàtica, sols presenta dues obres de companyies foranes triades d'entre totes les del País València.
En resum, és una bona manera de gaudir del teatre de qualitat amb unes rialles que estan més que garantides. Però si no van tindre ocasió de veure'ls a Gandia, Canals, Pedreguer, Benetússer, La Font d'Encarròs o Torrent, poden entrar en la pàgina de facebook de la companyia i estar al corrent de les pròximes actuacions, perquè qui sap? Potser vagen a la seua localitat. I si és així, han d'aprofitar la seua oportunitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario