Tres companyies catalanes es sumen al moviment internacional contra les retallades Theatre Uncut


Font: ara.cat
La Nau Ivanow i les seves tres companyies de teatre residents se sumen a la iniciativa internacional contra les retallades Theatre Uncut, nascuda a Londres i promoguda a Catalunya per la Sala Beckett. El proper dimarts 13 de novembre, la Factoria Escènica Internacional (FEI), la Companyia Arcàdia i el col·lectiu La Santa posaran en escena, a través de lectures dramatitzades, quatre de les peces breus que formen part del projecte.
Theatre Uncut va sorgir davant les retallades en la despesa pública del govern de David Cameron al Regne Unit l'any 2010 i el seu èxit el va portar a obrir-lo a participants d'arreu del món davant una problemàtica global. L'objectiu és posar a l'abast de tothom i a qualsevol lloc del món una sèrie de peces breus escrites per prestigiosos dramaturgs, lliures de drets durant la setmana del 12 al 18 de novembre.
Les tres companyies catalanes han seleccionat quatre dels textos per portar a escena: la FEI ha seleccionat el text El Preu, de Lena Kitsopoulou, que dirigirà Carme Portaceli amb David Bagés i Rosa Boladeras com a protagonistes; i Dalgety, de David Greig, que sota la direcció de Carles Fernandez Guia, interpretaran Laia Martí i Albert Pérez. La Companyia Arcàdia, amb direcció de Llàtzer Garcia, representarà Indulge, d'Andri Snaer Magnuson i Thorleifur Örn Arnarsson, amb interpretacions de Marta Aran, Guillem Motos, Víctor Múñoz i el mateix Llàtzer Garcia. Finalment, el col·lectiu La Santa ha seleccionat El naixement de la meva violència, de Marco Canale, dirigit per Thomas Sauerteig i protagonitzat per Adrià Olay.
Les quatre obres es representaran en quatre espais diferents de la Nau Ivanow i els espectadors que hi participin gaudiran d'aquestes peces breus en un recorregut per la Fàbrica de Creació guiats per la directora de teatre Ester Nadal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario