Actors ocupen l'escenari del Talia per a rebutjar la pèssima gestió dels espais públics

Font: elpuntavui.cat
Membres del sindicat de Actors i Actrius Professionals Valencians “va ocupar” anit l'escenari del Teatre Talia en finalitzar l'última representació de l'espectacle La gavina per a mostrar el seu desacord amb la que consideren “una pèssima gestió dels espais públics” per part de la Generalitat.
Segons informa l'associació professional en un comunicat, l'escenari de la sala valenciana va ser “envaït” per desenes d'intèrprets que pujaven des del pati de butaques o entraven des del carrer per a llegir un comunicat.
En el manifest, els artistes van recordar que Teatres de la Generalitat té previst abandonar la gestió del Teatre Talia el pròxim 31 de desembre i deixar en mans privades un espai que ha estat fins al moment espai natural i propi dels professionals valencians.
“Els actors i actrius valencians --van continuar-- volem denunciar la pèssima gestió que s'està fent dels espais públics, l'abandonament total de les polítiques culturals i el despropòsit insultant que suposen les mesures que pren l'administració amb l'excusa de la crisi”.
El sindicat denuncia que renunciar a la gestió del Talia suposa un nou balafiament dels diners després d'haver-lo rehabilitat, igual que va passar amb les Naus de Sagunt, la Sala Moratín i l'altre Espai. El col·lectiu demana als responsables de la cultura que “escolte les necessitats reals del sector” i que “aporte solucions”.
Cesssament

El manifest també sosté que els actuals responsables en política teatral han demostrat “la seua incompetència per a gestionar els diners públics, per a vertebrar i promocionar el sector teatral i han dut al fracàs, a la ruïna i, molt prompte, a la desaparició als professionals del teatre, la dansa i el circ del País Valencià” pel que reclama “l'immediat cessament de la directora general i el nomenament d'un nou responsable que siga capaç de conjuminar construir i dialogar amb els professionals en lloc de separar, destruir i enfrontar-los”.
Finalment, els actors van avançar que en les pròximes setmanes es repetiran actes de protesta com aquest en els teatres públics de la ciutat de València “amb la finalitat de denunciar i informar al públic de la devastadora gestió dels seus governants”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario