Els Borbons de 'Polònia' ja canten al Teatre Victòria

Font: Laura Serra (ara.cat)

El Teatre Victòria acollirà cada nit, a partir d'aquest dilluns, una audiència reial. La família Borbó en pes es reunirà, tot i les desavinences esbombades a tots els mitjans, per posar en escena cada nit el musical La família irreal. Els monarques, esclar, són els del país televisiu de Polònia i el musical, un compendi de fins a 30 temes populars reconvertits en argument d'una comèdia de sàtira política.
Minoria Absoluta i els seus camaleònics actors i Dagoll Dagom i la seva saviesa escènica són al darrere d'un espectacle que fuig de l'estètica televisiva. S'ha construït des de zero. "L'estructura és molt sòlida, no és un enfilall d'acudits. Tots teníem clar que no volíem fer esquetxos com al programa de televisió, sinó donar-hi un embolcall teatral, parant molta atenció a la part musical", explica Joan Lluís Bozzo, coguionista i codirector del muntatge. Ell i Jordi Ventura van començar a escriure l'esquelet de la dramatúrgia a principis d'any, tot i que després l'han hagut de salpebrar amb els desastres continus que ha patit la família. "Hi ha una tipologia de llegendes en què l'emperador o el rei, per algun avatar, es queda amagat de captaire i veu la realitat del país des d'un altre angle. És una fabulació que ve de gust d'imaginar a tothom", apunta Bozzo. I això és el que els han fet als Borbons: els treuen els privilegis i els fan tastar la vida real, la crisi, les injustícies i l'atur.
Quatre dels actors interpreten els mateixos personatges que al Polònia (Toni Albà, Queco Novell, Mireia Portas i Agnès Busquets) i quatre més es posen a la pell de les infantes i els gendres (Mònica Pérez, David Olivares, Xavier Serrano i Anna Bertran) per interpretar cançons com Material girl de Madonna, Grace Kelly de Mika, un sirtaki , Mamma Mia d'Abba, La tortura de Shakira i L'home que treballa fent de gos d'Els Amics de les Arts. "És una selecció impossible, que només lliga aquí", assegura Bozzo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario