El Baró d'Evel volarà més alt amb la poètica 'Mazùt'



Font: L.S (ara.cat)
La magistral Le sort du dedans i la sorprenent Ï , les dues anteriors produccions de la Baró d'Evel Cirk Cie, van ser un entrenament fantàstic per entrar al món poètic i oníric de Mazùt. El pallasso i portador Blaï Mateu (Premi Nacional de Circ i Ciutat de Barcelona 2010) i la domadora i acròbata Camille Decourtye exploren, en el nou espectacle que coprodueixen el Temporada Alta i el Mercat de les Flors, l'animalitat que porten dins les persones. La seva investigació la mostren en escena: dos personatges busquen la llibertat, primer sobre paper i després amb els llenguatges propis de la companyia: el circ, la teatralitat, el moviment i la música.
L'espectacle passa de la realitat a un món oníric contínuament, la transformació és constant. El títol, que té una sonoritat especial, significa petroli en argot francès però també remet a un moment de canvi. "Ens hem desplaçat una mica cap a l'abstracció. Ens agrada empènyer les fronteres. N'hi ha que diran que ens allunyem del circ, però això a nosaltres ens és igual", diu Mateu. No només no actuen dins d'una carpa de circ com a Le sort du dedans , sinó que és la primera vegada que l'obra no parteix de les tècniques i figures de circ: surt d'improvisacions directament sobre de l'escenari: "La nostra feina és buscar què farem, com ens perdem, com tenim dubtes, com ens qüestionem si és interessant i per què. A Mazùt volem deixar veure això", explica Mateu.
L'espectacle és un joc sensorial: "No hi busquis una lògica dramatúrgica -avisa l'intèrpret-. T'has de deixar anar. És un gest, un acte primitiu, com una pintura, que et convida a fer un viatge i després et pot quedar, o no". De moment, han comprovat que la màgia funciona.
A l'estiu van estrenar Mazùt i ja han fet una quinzena de bolos d'un espectacle coproduït també per un festival austríac i dos centres nacionals francesos. En els últims tres anys el Baró d'Evel havia fet girar els seus anteriors espectacles. La crisi, a França, hi ha arribat més esmorteïda, però igualment la companyia es troba ara la dificultat d'obrir-se nous camins amb una proposta de to poètic i de sala, ni de carpa ni de carrer. El que és segur és que actuaran aquest diumenge a El Canal de Salt i del 13 al 16 de desembre al Mercat de les Flors de Barcelona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario