El Liceu recupera 'L'elisir d'amore' en la temporada de les retalladesFont: ara.cat
El Gran Teatre del Liceu, en una temporada especialment crítica, tot i que hagi tingut un inici espectacular gràcies al Festival de Bayreuth, recupera L'elisir d'amore de Gaetano Donizetti. L'espectacle, a partir de l'obra original i molt popular el 1832, va ser concebut pel director d'escena Mario Gas. L'especialista en òpera italiana Danielle Callegari en serà el director d'orquestra en l'actual reposició al Liceu, on actuaran tres cantants amb fusta d'estrelles: la soprano nord-americana Nicole Cabell, el tenor mexicà Javier Camarena i el baríton Àngel Òdena, català que acaba de sortir exitós del Metropolitan de Nova York. 
L'obra, una òpera còmica musicalment genial, s'ambienta als anys 30, a la Itàlia feixista de Benito Mussolini. "L’opera buffa es caracteritza per la correspondència entre l’argument i la realitat social de la seva època. Si bé és cert que el llibret de Felice Romani reprodueix, d’alguna manera, un sector de la societat europea de 1832, possiblement avui, lluny de l’actualitat dels contemporanis de Donizetti, perdríem aquesta dimensió. Amb l’ànim de garantir la natural correspondència, doncs, he situat l’acció en un barri perifèric italià, a finals dels anys trenta, concretament en un pati de veïns aparentment desconnectat de l’ombra del feixisme", deia el director. 
La producció es va estrenar al Grec i a Peralada el 1983 i va fer gira internacional, després es va reposar el 1997-98 al Teatre Victòria mentre el Liceu s'estava reconstruïnt i va tornar ja al gran escenari de la Rambla el 2005. El Liceu ha recuperat aquesta producció de qualitat i eficàcia provada per una qüestió d'estalvi pressupostari en un any de vaques magres. Se'n faran set funcions, tres aquest mes de novembre (dies 11, 16 i 18) i quatre entre el maig i el juny. La bona notícia per al públic és que aquesta setmana els preus són populars.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario