El “Retrete de Dorian Gray”, “Bambalina” i “Partículas elementares” destaquen en la Mostra de titelles de la Vall d'Albaida



Font: J. Ricard Berenguer (elpuntavui.cat)
Per l'originalitat a l'hora de treballar la posada en escena, per la creativitat aplicada a la manipulació d'objectes i per la creació d'una ambientació capaç de captar l'atenció de l'espectador de forma constant, els gallecs del Retrete de Dorian Grayvan obtenir aquest diumenge, 11 de novembre, el premi al millor espectacle de la 28 Mostra Internacional de titelles a la Vall d'Albaida.
Així ho va considerar el jurat integrat per Guillermina Barceló, programadora cultural de Banyeres de Mariola; per Eduard Costa, autor i actor teatral, i per Paula Salina, creadora i comissionaria d'exposicions.
A més, el veredicte va destacar la proposta plàstica i dramatúrgica de Bambalina Teatre practicable pel seu alt valor expressiu i poètic i per aconseguir emocionar el públic més menut amb una proposta clàssica d'una manera contemporània. El guardó a la millor posada en escena i d'educació en valors va recaure en els portuguesos de Partículas elementares per la sensibilitat i senzillesa a l'hora de contar la història i per aconseguir una unitat al llarg de tot l'espectacle.
Finalment, el jurat va lliurar tres mencions especials durant l'acte de cloenda celebrat al Teatre Echegaray d'Ontinyent. En primer lloc, l'acta destaca la funció del públic pel seu respecte al treball realitzat per part de les companyies i pel fet d'assistir en gran nombre a totes i cadascuna de les 26 activitats programades. En concret, un primer recompte situa l'afluència en més de 5.000 espectadors durant els quatre dies de festival.
La segon menció va anar a parar a l'argentí Roberto White per l'originalitat del seu treball i per la sensibilitat a l'hora de manipular i de donar vida als objectes que conformen tota una galeria de personatges, mentre que la tercera, va estar atorgada a Teloncillo Teatro pel treball interpretatiu dels actors i per aconseguir comunicar al públic una història senzilla de forma divertida.
Precisament, els castellanolleonesos van ser els encarregats de realitzar l'última sessió de la Mostra internacional de titelles a la Vall d'Albaida.
Durant l'acte de cloenda, el conseller de Cultura de la Mancomunitat de municipis de la Vall d'Albaida, Julià Engo, va emfatitzar l'esforç organitzatiu que suposa el festival i va agrair la dedicació de tots els implicats per tirar-lo endavant. Igualment, Engo va ressaltar “el gaudi del públic” durant totes les sessions gràcies “a una programació de qualitat a partir del criteri expert i professional del director artístic, Vicent Vila”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario