Isaki Lacuesta tanca Fira Mediterrània amb un espectacle inspirat en la llegenda de la Misteriosa Llum de ManresaFont: ACN via ara.cat
La 15a edició de la Fira Mediterrània de Manresa ha fet una aposta per les propostes trencadores i la cloenda no ha estat cap excepció. El cineasta Isaki Lacuesta −artista convidat d'enguany− ha posat punt final a la Mediterrània amb un espectacle sorprenent que ha fusionat llegendes del passat amb tradicions del present. Inspirat en la història de la Misteriosa Llum de Manresa, l'espectacle ha fet una al·lusió directa a la Dansa de la Mort de Verges i ha compaginat elements teatrals, la poesia de Pau Riba i projeccions audiovisuals en què s'intercalen la cara de la mort amb la de conegudes figures com les d'Artur Mas, Mariano Rajoy o Pep Guardiola. Segons Lacuesta, l'espectacle ha volgut "empeltar tradicions i barrejar el més seriós i transcendental amb el més còmic i burlesc".
Un total de 1.118 professionals de 30 països han visitat des d'aquest dijous la 15a edició de la Fira Mediterrània de Manresa. Es tracta de 132 professionals menys que l'any passat i iguala els resultats del 2010. L'esdeveniment ha programat un centenar d'espectacles presentats en 210 funcions i amb 70 activitats addicionals. Per altra banda, 140 professionals dels mitjans de comunicació s'han acreditat a la Mediterrània per donar cobertura a la fira, especialment a les 31 estrenes que s'hi han presentat. A més, la Universitat Carlos III de Madrid i la Fundació Universitària del Bages han seguit la cita per analitzar l'impacte econòmic de la Fira Mediterrània en el sector cultural i de la contractació artística.

No hay comentarios:

Publicar un comentario