LA NOSTRA CHAMPIONS PARTICULAR


DRAMATÚRGIA i DIRECCIÓ: CRISTINA CLEMENTE
INTÈRPRETS: ALÍCIA PUERTAS i SANTI RICART
DURADA: 1h
PRODUCCIÓ: LA TROCA
TEATRE GAUDI

Quan fa gairebé un any va quedar finalista, medalla de plata, del Torneig de dramatúrgia del Temporada Alta ja es parlava de que el text de la Cristina Clemente tenia entitat suficient per ser muntat i representat professionalment. La Troca ha decidit muntar-lo i ara arriba al Teatre Gaudi de Barcelona.

La història, amb un fort component autobiogràfic, explica la vida d'una parella des de que es plantegen tenir el primer primer fill fins al darrer dels seus dies. Però sempre amb aquell plantejament de tragicomèdia que la Cristina Clemente tan bé maneja.

La veu cantant la té el personatge de la mare, l'Alícia Puertas, brillant, ella condueix tota la història. Santi Ricart, té un paper secundari, però malgrat tot aconsegueix donar-li el seu particular to, amb un humor i unes ganyotes que fan despertar les riallades del públic.

Una escenografia simplista però que amb quatre coses sap aprofitar l'essència del text. Aquí els veritables protagonistes no és on siguin els personatges, sinó que els intèrprets sàpiguen què diuen i com ho diuen. Aquí és on la direcció de la mateixa Clemente sap recollir i encunbrar el seu text als altars on només resideixen uns poc escollits.

Torneig a banda, Cristina Clemente ja s'ha consolidat com una de les millors dramaturgues de Catalunya. L'autora de Nit de ràdio dos punt zero ja té successor amb La nostra Champions Particular. Cristina Clemente ha guanyat la seva Champions Particular per golejada i ara ens ha compartit el seu trofeu amb el públic. Esperarem el proper torneig amb delit. Enhorabona!

No hay comentarios:

Publicar un comentario