Lali Barenys porta al teatre alguns contes de Ramon Erra en un espectacle "tendre, divertit i emotiu"



Font: ACN via ara.cat
En el seu nou espectacle, Lali Barenys parteix de cinc contes per a adults de l'escriptor lluçanès Ramon Erra per crear Pólvora, confitura, un espectacle de petit format "tendre, divertit i emotiu". Així, l'actriu vol fer un "homenatge a la literatura i els llibres" i a l'exquisidesa i la capacitat d'evocació de la paraula literària. Per la seva banda, Ramon Erra ha confessat que se sent "sorprès" de la tensió dramàtica que han acabat donant als contes, ja que "no hi confiava gaire".
Barenys s'ha fet càrrec de la dramatúrgia, la direcció i la interpretació de Pólvora, confitura, que es representarà al Círcol Maldà del 23 de novembre al 2 de desembre, dins del Temporada Alta. L'actriu va escollir els contes 'Un si és no és de margarides', 'Un treballar molt trist', 'Plorant s'omple la bassa', 'Quan la gallina pixa' i 'La piula', inclosos en els llibres 'La flor blanca de l'estramoni' (La Magrana, 2009) i 'Pólvora del 4 de juliol' (Galerada, 2007). Es tracta de cinc històries dures, però on la paraula esdevé exquisida i el sentit de l'humor una bona eina per explicar-les.
Tot i que l'obra està basada en contes i en un fins i tot hi apareix un titella, Lali Barenys ha volgut deixar clar que no és una contacontes: "No és un espectacle en el qual explico cinc contes, no hi ha resposta a qui sóc, d'on vinc i què em passa. Sóc algú a qui li agraden molt els contes i que passa una hora gaudint amb el gènere", ha explicat. "He anat col·locant els contes de manera que el mateix personatge explica les històries cada vegada més de dins", ha dit Barenys. Precisament és aquesta creixent tensió dramàtica el que ha sorprès l'escriptor, Ramon Erra, que ha confessat que "no confiava gaire en els contes com a material teatral" i finalment s'ha sorprès de com han funcionat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario