EN CUALQUIER OTRA PARTE
FITXA ARTÍTICA
TEXT: ÀLEX MAÑAS
DIRECCIÓ: ÀLEX MAÑAS
INTÈRPRETS: David Selvas, Roger Coma i Carmela Poch.
PRODUCCIÓ: ASSOCIACIÓ EN CURSIVA I EL FESTIVAL DE BARCELONA GREC
VERSUS TEATRE

“Lo que pasa a continuación, no pasa aquí, lo que pasa a continuación, siempre pasa ‘en cualquier otra parte’ ”

Un país, un estat, una ciutat que mira de mantenir les seves riqueses i la seva identitat davant de l’onada d’immigració dels països pobres. En un solar, dos homes, dos “polis”, dos gàngster, vetllen per la nostra seguretat, per les nostres riqueses, vetllen per nosaltres.
Un descampat elevat, a la muntanya i als seus peus la ciutat... dins la foscor de la nit... dos homes reben trucades estranyes i immediatament després executen a diferents persones. Una nit es trenca la dinàmica perquè no arriba cap trucada. Els dos homes han de prendre una decisió.
Una obra potser massa ambiciosa en contingut per un espai massa petit. Sobreviure en un món on la propietat està en perill perquè els nous habitants venen a robar-nos-la.
Amb una escenografia escassa, primer pel petit espai que ocupa l’escenari, un cotxe a una banda i a l’altra els tres personatges es mouen no sense dificultats. Sense efectes de llum, només en els canvis de escena realitzats en la foscor. Pocs efectes de so, uns trets que trenquen amb les veus i el silenci.
Roger Coma, Horacio, brillant en els primers minuts, malgrat la cruesa del tema, arrenca un somriure en el públic per la seva intencionada innocència. David Selvas, Felip, una mica per sota del seu company en el seu nivell interpretatiu salva el seu paper de “poli” dolent. Carmela Poch amb un increïble accent d’immigrant de l’Est amb un paper curt però intens.
Una obra que busca deixar en l’espectador un regust amarg del que pot ocórrer aquí o “en cualquier otra parte”.

4 comentarios:

 1. El teatre està mort, el teatre està viu. M'ha agradat lo text. Sempre passen coses. Els trens no s'aturen. Salutacions

  ResponderEliminar
 2. Hola he arribat aquest blog a través de la Neusqui, i veig que és el molt interessant.
  M'agradaria, si ho creus convenient, que afegissis els vincles
  al Teatret - Tramateatre: http://tramateatre-esparreguera.blogspot.com/
  i al festival lola: www.lola-festival.com
  Gràcies.
  Aniré seguint els teus comentaris.

  ResponderEliminar
 3. ohhh quina pinta tenia aquesta obra...m'encanten els dos protagonistes...

  ResponderEliminar
 4. em va agradar mes el muntatge que van fer a la biblioteca pel grec pero clar, suposo que l'espai del versus no dona per mes!

  fins despres :P

  ResponderEliminar