L'EDITTO BULGARO


DRAMATÚRGIA: JOAN YAGO
DIRECCIÓ: ISRAEL SOLÀ
INTÈRPRETS: XAVI FRANCÈS, MARC RIUS, AITOR GALISTEO ROCHER, ARNAU PUIG
DURADA: 75 min
PRODUCCIÓ: LA CALÒRICA i FESTIVAL GREC DE BARCELONA
ALMERIA TEATRE

Està bé riure's del que va passar a Itàlia fa 10 anys. Clar, que si pensem que la caça de bruixes que va perpetrar el Sílvio Berlusconi en la televisió pública durant la seva estada a la presidència de la republicana italiana és similar a la neteja que està fent el Mariano Rajoy amb RTVE, la cosa ja no fa tant riure. Tot i això és una comèdia i de tant en tant rius, dóna igual que siguis periodista i hagis viscut situacions similars.

La Calórica torna a fer servir l'humor per fer-nos reflexionar. I la fórmula funciona, perquè rius encara que després tinguis la sensació de que estiguis rient de la desgràcia aliena. Espectacle musico-teatral, perquè Itàlia dóna molt de joc, la seva música serveix per relaxar les situacions i destensionar la mandibula dels espectadors durant uns minuts de tant riure.

Xavi Francès broda amb gran mestratge el seu Silvio Berlusconi particular. La sàtira i el joc que dóna el personatge (real i fictici) li fan protagonista absolut del muntatge. Marc Rius, AItor Galisteo i Arnau Puig també mantenen un alt nivell interpretatiu.

Un teló de vellut vermell de fons i un sofà molt vintage és l'única escenografia que requereix el muntatge, perquè aquí el protagonista és el text escrit pel Joan Yago, un dramaturg molt a tenir en compte en el futur. La Calórica s'ha consolidat amb L'Editto Bulgaro i ja frissem per descobrir el seu proper muntatge.

No hay comentarios:

Publicar un comentario