La Seca acull 'Udol', un crit d'alerta del sector artístic

Font: ara.cat

El teatre La Seca estrenarà aquest dijous Udol, un crit d'alerta del sector artístic per intentar que hi hagi una convergència entre els actors i el públic, i que junts siguin capaços de donar suport a l'art i el pensament dels que han lluitat per un ideal. D'aquesta manera, el projecte de nova creació de Q-Ars Teatre (Mercè Anglès, Anna Güell) tindrà un convidat diferent cada dia per llegir el poema Udol, del poeta beat Allen Ginsberg. "He vist les millors ments de la meva generació destruïdes per la bogeria", arrenca el poema que ha servit de inspiració per fer un cant en defensa de qualsevol expressió artística.
Els participants seran, en aquest ordre, l'escriptor i director de l'Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro; el director d'escena Rafael Duran; l'escenògrafa Montse Amenós; la periodista Elisenda Roca; l'escriptor Jordi Coca; la pintora Mariona Millà; l'editor Quim Curbet; la ballarina Sol Picó; la historiadora Magda Gassó; l'actor Pere Arquillué; la pintora Carme Solé; la cantant Lídia Pujol; l'actor i director Hermann Bonnín, i l'actriu Mariona Castillo.
L'espectacle és una consecució d'escenes suggeridores no lineals escrites per Marilia Samper. Parlen de la necessitat de tenir l'art, de les pors dels creadors, del resultat d'una obra, de l'espectador, etc. "És un món que tenim ganes de reivindicar. Ve de l'emprenyamenta de veure que a la balança humana només s'hi posen les coses materials i no les espirituals o artístiques. S'aparta la cultura de la societat i es tanca als museus. I l'art és de tothom, tothom és artista, no s'ha de classificar", defensa Anna Güell.

No hay comentarios:

Publicar un comentario