Caçat entre amics i la parella

Font: J.B. (elpuntavui.cat)
És mes Mamet aquest octubre als teatres de Focus. A la Villarroel s'estrena aquest vespre la temporada de La Ruta Teatro de Múrcia que aixequen Perversiones sexuales en Chicago, amb un repartiment d'actors que sovintegen les sèries de televisió. Coincideix amb la temporada d'Oleanna que es va estrenar dilluns al Romea i que aguantarà en cartell fins al 2 de desembre. Perversiones... manté un to de comèdia, tot i que per sota reflexiona sobre la influència de les amistats de sempre amb la relació amb una parella nova.
Sense complexos, els actors Cristina Alcázar, Fernando Gil, Úrsula Corberó i Javier Pereira juguen a explicar les relacions sexuals dels seus personatges. Hi juga molt la fantasia. Gil admet que el 80% del que explica el seu personatge deu ser mentida però ho aprova perquè “millor explicar una llegenda que la realitat, si ets enginyós”.
L'obra es va estrenar el 1977. Era un de les obres destinades a estrenar del director de La Ruta, Juan Pedro Campoy, però no va trobar l'oportunitat fins aquest mateix any, que el va estrenar en el reformat Teatro Circo de Múrcia. Són diàlegs que es podien haver extret de qualsevol cafeteria, amb una espontaneïtat generosa i sense cap límit en les paraulotes. El títol i l'actitud dels personatges fa que la peça tingui molt bona rebuda entre el públic de 20 a 45 anys, tot i que el que fereix, segons Cristina alcázar, és la manera d'explicar-ho. L'adaptació de Roberto Santiago ha aconseguit cosir en una sola escena les 17 plantejades per Mamet originalment. El ritme és trepidant i el canvi d'espai és tan immediat que sovint els espectadors s'adonen que hi ha hagut un salt temporal a meitat de l'escena. L'acció il·lustra tres mesos de relació entre els personatges, que van des de la que vol disfrutar de tot fins que coneix el seu primer amor fins a la que tot ho veu des del costat pessimista. La mentida és l'esport que tots practiquen.

No hay comentarios:

Publicar un comentario