Temporada Alta mira a prop amb ‘Mgogoro' i ‘Temps'



Font: Xavier Castillón (elpuntavui.cat)
Dues produccions gironines s'estrenen demà a Temporada Alta. Mgogoro (Una altra manera d'afrontar la crisi), una coproducció de Mentidera Teatre i El Canal, inicia el seu itinerari al segon pis de la Casa de Cultura de Girona, on es tornarà a representar els dijous 18 i 25 d'octubre (22 h, 16 euros). També s'estrena demà a La PlanetaT emps, el nou projecte de Teatre de Guerrilla, escrit i protagonitzat una altra vegada en solitari per Quim Masferrer, com en El Xarlatan –que ja ha superat les 160 representacions i continua viu–, però dirigit en aquesta ocasió per Ramon Fontserè, membre històric i ara director d'Els Joglars. De Temps hi haurà també funcions divendres i dissabte (21 h, 16 euros).
Un espai diferent
“Tal com està tot, hem de trobar formes d'apropar la gent al teatre, si cal en locals no habituals”, va dir ahir Salvador Sunyer, director de Temporada Alta, en la presentació de Mgogoro, una obra en què Cristina Cervià, Meritxell Yanes, David Planas i Mercè Pons interpreten quatre monòlegs units puntualment per algun diàleg i escrits per quatre autors: l'argentí Matías Feldman, el valencià Jaume Policarpo i les barcelonines Rosa Maria Sardà i Carol López. Són quatre visions sobre la crisi –l'econòmica i l'anímica– que capgiren el drama amb ironia. L'obra s'escenifica en diferents espais del segon pis de la Casa de Cultura, on el públic –cent espectadors per sessió– estarà molt a prop dels actors i s'haurà de bellugar per seguir les accions. Mentidera vol portar l'obra a tot tipus de localitats, encara que no tinguin teatre, i també oferiran un Mgogoro de prop, on explicaran el procés de creació d'aquesta obra amb títol en suahili.
Quan el temps s'acaba
“Què passaria si un personatge surt a escena i li diuen que li queden 90 minuts de vida?” Aquesta és la pregunta que es va plantejar Quim Masferrer per escriure Temps, en un procés de creació molt obert al qual Ramon Fontserè ha aportat “ingredients nous” a una manera de fer pròpia de Teatre de Guerrilla. “És un espectacle d'humor amb molta ironia i crítica, que parla més de la vida que no pas de la mort, també amb dramatisme i poesia”, explica Masferrer. Un joc “molt teatral”, segons Fontserè, que es va cuinar “a foc lent” a la cúpula d'Els Joglars.

Alberola passa a la semifinal

Carles Alberola va guanyar dilluns la primera eliminatòria del II Torneig de Dramatúrgia Catalana de Temporada Alta, en què va derrotar Ferran Joanmiquel. Alberola va passar a la primera semifinal –que tindrà lloc el 12 de novembre a La Planeta, com tot el torneig– amb Començar de nou, un text que explica con afecta les relacions personals iniciar una relació amorosa amb la filla d'un amic. El torneig continuarà dilluns vinent amb la segona eliminatòria, que enfrontarà Carles Batlle i Marc Angelet (20 h). Com sempre, el guanyador el decidirà el públic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario