Debuta a escena un text premiat fa 22 anys



Font: J.B. (elpuntavui.cat)
Pablo Ley va escriure Paisaje sin casas a finals dels anys 80. Va guanyar el prestigiós Marqués de Bradomín del 1990. Però, fins ara, mai ningú l'havia dut a escena. La Virgueria, que la temporada passada van fer una obra sobre la dificultat de la reinserció dels presos (180º de cel), ara s'endinsen en el món dels perdedors: veïns de suburbi i víctimes de la violència i les drogues. L'obra, escrita i interpretada en castellà es podrà veure des de dimecres fins al 21 d'octubre.
Ley explicava divendres que va escriure el text quan tenia la mateixa edat dels que atracaven ensenyant una xeringa ensangonada o amb una navalla automàtica i el veurà estrenat quan ja té edat per ser un dels atracats habituals. Sorprès i desencantat alhora, s'adona que no ha calgut fer cap aproximació a l'actualitat perquè la crisi d'avui té massa semblances en la desesperació d'uns personatges que se saben amenaçadors i que intenten posar noves lleis a una jungla urbana que els ha apartat.
L'obra servirà per estrenar la nova sala de teatre de l'Escola Eòlia (Bailén, 23), a tocar de la seu d'un centre que imparteix des de fa anys classes de dramatúrgia, direcció i interpretació. De fet, Aleix Fauró i Isís Martín (el 50% de La Virgueria) són exalumnes d'Eòlia.

1 comentario:

  1. I de ben segur que no se'n durà el rècord. Me n'alegro molt per en Pablo, enhorabona!

    ResponderEliminar