El VII Premi de Teatre Ciutat d'Alzira Palanca i Roca es declara desert

Font: elpuntavui.cat
El VII Premi de Teatre Ciutat d'Alzira Palanca i Roca ha sigut declarat desert per majoria. El jurat del guardó format per Salvador Bataller, Verònica Cantó, Lluís Meseguer i Paco Romeu (guanyador del premi l'any passat) i presidit pel regidor de Cultura Carlos Correal ha destacat que la participació, amb 39 obres presentades, i la varietat d'obres presentades (des del clàssic sainet a la creació més avantguardista), són molt notables.
No obstant això, en l'opinió de la majoria dels membres del jurat, cap dels textos presentats “assoleix el conjunt de qualitats requerides en un premi d'aquestes característiques” i que es vol que continue mostrant una excel·lència que assegure la seua projecció positiva i que ajude a elevar el nivell dins l'àmbit teatral en la nostra llengua. Malgrat aquesta difícil decisió, el jurat vol continuar encoratjant els dramaturgs a participar en aquest certamen i potenciar el seu atractiu com a eina de promoció de noves propostes teatrals.
El Premi de Teatre Ciutat d'Alzira Palanca i Roca ha reconegut des de la seua creació l'obra de dramaturgs consolidats dins del panorama teatral, com ara Roberto García, guanyador en la primera edició del guardó amb Combustió o Piti Español, que va rebre el guardó per Mans quietes!, tot un èxit als escenaris valencians, a més d'escriptors reconeguts amb nombrosos guardons literaris al llarg de la seua carrera literària, com Miquel A. Vidal guanyador amb La nit de glòria d'AM.. El premi també ha impulsat la projecció de joves promeses dins d'aquest àmbit, com en el cas de Jordi Faura Natura morta o el mateix Paco Romeu, Iceberg.
Resta de modalitats
Pel que fa a la resta de categories dins dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira 2012, el veredicte del Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre i del Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil es farà públic el proper divendres 2 de novembre, una setmana abans del tradicional sopar dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira, que se celebrarà el 9 de novembre, on es donaran a conéixer els guanyadors en la resta de modalitats del certamen (novel·la, divulgació científica i poesia) i es lliuraran les estatuetes dissenyades per Manuel Boix a tots els guardonats en la present edició.

No hay comentarios:

Publicar un comentario