Cartes sense treva



Font: Xavier Castillón (elpuntavui.cat)
Després dels bons resultats de la seva primera experiència escènica en comú, Sensualitats, l'actriu Mercè Sampietro i el músic Eduard Iniesta estrenen avui al Teatre de Salt, dins del festival Temporada Alta (21 h, 28 i 16 euros), un nou espectacle titulat 9 maletes. En aquesta ocasió, la novetat és la incorporació de Joaquim Oristrell com a responsable de la direcció i la dramatúrgia d'aquest “joc teatral i musical amb un toc de comèdia, un aire de thriller i un final sorprenent”. L'obra, coproduïda per Temporada Alta i la Sala Muntaner de Barcelona, s'hi podrà veure a partir del 10 d'abril vinent.
Mercè Sampietro, com a narradora, explica una peculiar història d'amor ambientada a Brooklyn, durant tres calorosos dies d'agost del 1969, entre la Brenda, hereva d'una petita fortuna, i en Jacob, un músic que busca la inspiració. En companyia de 7 gats i 9 maletes, tots dos hauran de complir l'última voluntat d'una bibliotecària que havia col·leccionat centenars de cartes autèntiques de personatges tan diversos com ara Napoleó Bonaparte, Groucho Marx, Marilyn Monroe, Pere Calders, Lluís Companys, James Joyce, Virginia Woolf, John Lennon i Jack l'Esbudellador. 
Les claus de la història es troben en una vintena d'aquestes cartes, i durant els 70 minuts “sense treva” de l'obra es porta a terme un “recorregut emocional” per determinats moments de la vida d'aquestes persones “que tothom coneix”. “No es tracta d'una lectura freda de les cartes: intentem que hi hagi ritme, moviment i viatge”, diu Oristrell, amb una llarga trajectòria com a director i guionista de cinema i televisió –va treballar amb Sampietro en la pel·lícula Inconscients–, i algunes incursions puntuals en el teatre, la seva “assignatura pendent”. “Feia temps que volia portar a terme alguna cosa en el teatre, però havia de ser un projecte molt teatral, molt d'actors i no gaire gran, com ho és aquest”, afirma Oristrell. El director ha escrit també algunes lletres de les cançons inspirades en les cartes i interpretades per Sampietro i Iniesta, que en l'obra s'allunya dels seus referents musicals habituals: “Interpreto un músic més proper a Dylan que a Omar Faruk.”

No hay comentarios:

Publicar un comentario