Més dies i més espai per al segon festival de circ de Figueres



Font: Esteve Carrera (elpuntavui.cat)
Ja s'han posat a la venda les 21.200 entrades de les nou representacions que conformaran la programació del segon Festival Internacional del Circ Castell de Figueres, del 21 al 25 de febrer del 2013. L'aforament total creix en relació amb l'any passat (eren 14.500 entrades) i s'amplien les infraestructures amb la clara ambició d'augmentar l'assistència de públic. Una ambició que Genís Matabosch, promotor i director del festival, justifica pel fet que en la primera edició es van esgotar totes les entrades. “Pocs festivals poden consolidar-se des de la primera edició, i a Figueres ho hem aconseguit”, argumentava ahir Matabosch en la presentació de l'edició del 2013.
La primera novetat serà l'estrena d'una vela, més gran, amb capacitat per a 2.250 persones per cada funció (l'any passat eren 1.450). En total, la superfície dedicada a veles es duplica. I pel que fa a la durada, s'afegeix un dia, ja que aquest any el festival es tancarà el dilluns, amb la gala dels premiats.
Participació privada
El pressupost de l'esdeveniment també creix, i passa dels 295.000 euros del 2012 a uns 440.000. El promotor va recalcar que aquest pressupost prové en un seixanta per cent de capital privat, entre patrocinadors i els ingressos del taquillatge (el preu de les entrades s'esglaona de 10 a 40 euros), del qual es responsabilitza l'entitat privada organitzadora, Circus Arts Foundation. El patronat Costa Brava Pirineu de Girona, la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Figueres són les principals entitats públiques col·laboradores. Tant Ramon Ramos, director del patronat, com Xavier Soy, vicepresident de la Diputació, van manifestar ahir el seu suport a un festival que van qualificar de referent cultural pel territori. Però és la ciutat de Figueres la que es beneficiarà més de la consolidació del festival: Marta Felip, regidora de Cultura, va recalcar “l'èxit d'una aposta que ha superat totes les expectatives” i a la qual es vol donar continuïtat. “Volem estirar la dinàmica del festival perquè el circ baixi a la ciutat”, va dir Marta Felip, anunciant actes i exposicions relacionats amb el festival a les escoles, els comerços i els museus de la ciutat. El públic local es cuida, però Genís Matabosch també va deixar clar que el triangle entre Montpeller, Tolosa i Perpinyà ja va ser l'any passat una font d'espectadors que es tornarà a potenciar. En aquest, sentit el festival estrena web (www.festivaldelcirc.com) amb un servei de venda d'entrades propi.

LA XIFRA

440.000
Euros
és el pressupost del Festival Internacional del Circ Castell de Figueres, un 60% del qual prové de capital privat

Espectacles nous a Europa

Cap dels números que es presentaran en el Festival Internacional del Circ Castell de Figueres no s'ha vist mai abans a Europa. Aquesta marca de l'esdeveniment figuerenc –que ja era vàlida en la primera edició– és probablement una de les claus del seu èxit. Genís Matabosch no ha revelat encara el detall de les actuacions del 2013 (la programació definitiva no es tancarà fins a final d'any), però n'ha avançat algunes xifres: uns 60 artistes procedents de 12 països que representaran un total de 22 espectacles. Per tancar aquesta programació, un equip de cercatalents recorre el món per visualitzar atraccions que podrien participar en el festival i que se sumen a les propostes de les companyies estatals de circ que volen fer la seva representació europea a Figueres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario