NOIES DE CALENDARI


TEXT: TIM FIRTH
ADAPTACIÓ: MARC ROSICH
DIRECCIÓ: ANTONIO CALVO
INTÈRPRETS: ANNA AZCONA, CARME BALAGUER, EVA BARCELÓ, IMMA COLOMER, ISABEL ROCATTI, CATALINA SOLIVELLAS, TERESA VALLICROSA
DURADA:2h 20min
PRODUCCIÓ: ANEXA
TEATRE POLIORAMA

Un grup de dones es despulla per fer una calendari benèfic. L'objectiu recaptar fons per comprar un sofà per la sala d'espera d'un hospital local. Història coneguda la de Noies de calendari, però que segueix fent riure i emocionant al públic nit rere nit. L'adaptació del Marc Rosich funciona a la perfecció, malgrat que la durada pugui semblar excessiva en un primer moment. 

Protagonisme dividit entre el joc escenogràfic, en un puja i baixa continu de mobles i parets. Sebastià Brosa aconsegueix dibuixar a la perfecció cadascuna de les estades del muntatge i ha dissenyat una escenografia realista fins al darrer detall. 

L'altre protagonisme del muntatge són les set protagonistes, en una obra molt coral on només es destaca per l'experiència i el savoir fair d'algunes d'elles en l'art de fer riure. Sobre tot, em refereixo a una gran Imma Colomer que broda amb fil d'or el seu paper i que desperta riallades notòries entre el públic. Fantàstiques també l'Anna Azcona, en el seu paper de "chica sexy, la Catalina Solivellas, qui té un paper que va del drama a la comèdia pràcticament en segons i la Teresa Vallicrosa, amb un paper que està de "vuelta de todo".

Una bona història, amb un bon text, bones interpretacions i una bona posada en escena. No veig cap motiu perquè Noies de calendari no es converteixi en un dels gran muntatges de la tardor. Tot això, si el públic ho vol, per descomptat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario