La Sala Trono fa deu anys

Font: Carina Filella (elpuntavui.cat)
Deu anys, deu produccions. La Sala Trono de Tarragona estrenarà el dia 17 la que serà la seva desena producció pròpia, coincidint amb la celebració del desè aniversari de l'obertura del teatre. Es tracta d'El don de las sirenas, un text creat especialment per a l'ocasió pel dramaturg Pere Riera. L'argument, que parteix dels maldecaps que viu un jove matrimoni argentí que es trasllada a viure a Barcelona, parla dels “límits entre l'amistat i l'amor”, segons Joan Negrié, gestor de la Sala Trono, que també protagonitzar aquest muntatge, juntament amb la catalana Roser Batalla i els argentins Mariela Roa i Diego Brizuela. El don de las sirenas és una coproducció amb el Banfiend Teatro Ensamble d'Argentina, i després de les quinze funcions que s'han previst a Tarragona (del 17 al 27 de gener) i de la gira que farà per Catalunya, s'estrenarà a Buenos Aires.
La Trono ha programat fins al març nou representacions més, entre les quals hi ha La pasión de Shirley, amb direcció i interpretació de Josep Ferré; i Fa una mica de soroll, una producció de la sala gironina La Planeta.

“Estem en una piscina sense aigua”


La incertesa plana sobre la continuïtat del teatre tarragoní. El fet que la Generalitat hagi “suspès” les subvencions, i que ara per ara cap altra administració pública no hagi garantit aportacions, posa la Trono “en una piscina sense aigua”, segons el seu gestor, Joan Negrié. “El teatre no es pot sostenir sense ajuts”, lamenta Negrié, que indica que aquest 2013, l'any del desè aniversari, podria ser l'últim amb les portes obertes. I això que en l'últim any l'assistència d'espectadors ha augmentat un 40%.

No hay comentarios:

Publicar un comentario