L'Arteria ara es diu Barts


Font: Xavier Cervantes (ara.cat)

Ja fa uns mesos que la promotora barcelonina The Project gestiona la programació de l'antic teatre Arteria Paral·lel. De fet, hi va encabir alguns concerts del festival de jazz i al desembre el va posar a la disposició de l'espectacle Nadie sabe nada, d'Andreu Buenafuente i Berto Romero. Només faltava oficialitzar la notícia i desvelar el nou nom de la sala, que des d'ahir es diu Barts, acrònim de Barcelona Arts on Stage. La nova denominació, creada per l'empresa de branding Summa, va convèncer els responsables de la promotora per "la contradicció entre el formalisme de Barcelona Arts on Stage i Bart Simpson", va dir ahir el conseller director general de The Project, Joan Rosselló.
El Barts neix amb la voluntat d'articular una programació transversal que inclou música, teatre, dansa, circ, comèdia, màgia i il·lusionisme. "És un projecte dirigit a fer feliç la gent, a enriquir-la", explica Tito Ramoneda, president executiu de The Project. L'espai l'ajudarà, perquè el Barts hereda de l'Arteria una sala gran amb un aforament per a 900 persones assegudes (1.500 dretes), i una altra de més petita amb capacitat per a 130 espectadors.
La programació del primer semestre respon al concepte de transversalitat que defensa Ramoneda. Ara mateix hi ha en cartell l'espectacle d'il·lusionisme No vengas solo, de Blake; la comèdia La increíble historia de Los Martínez, i a principis de febrer acollirà el concert del grup de jazz Unit Asia i el del pianista de flamenc Dorantes, inclòs en el Festival del Mil·lenni.
Antònia Font i Lucinda Williams
El Barts estarà obert als festivals, evidentment als que organitza The Project però també als muntats per altres promotores. Un dels que tindrà més presència en els pròxims mesos serà el Festival de Guitarra, que començarà el 24 de febrer amb un concert d'Antònia Font i que més endavant inclourà actuacions de Roger Mas, Nacho Vegas, Delafé y las Flores Azules, Quique González, Eels, La Casa Azul, Standstill -que estrenaran l'espectacle Cénit - i Lucinda Williams. També acollirà concerts del Festival De Cajón!, com ara els de Las Migas, Juan Valderrama, Joana Jiménez i Marina Heredia. I actuacions del Festival del Mil·lenni en destaca la de la cantant nord-americana de jazz Lizz Wright.
"Un espai estratègic"
El propietari de la sala és l'Ajuntament de Barcelona, que en va cedir la gestió a la SGAE, que l'any passat va decidir abandonar el manteniment de la xarxa internacional de teatres que havia impulsat Teddy Bautista. La SGAE va obrir un concurs per a la gestió de l'Arteria Paral·lel. S'hi van interessar Focus, Tres per 3, Bitò, Letsgo, Summum i The Project, que finalment va guanyar el concurs per gestionar l'espai escènic durant vuit anys. The Project vol que la seva gestió consolidi el Barts com a "espai estratègic i centre cultural obert a qualsevol manifestació artística", segons explica Joan Rosselló.
Jaume Ciurana, tinent d'alcalde de Cultura, considera que el Barts "és una bona notícia" per al Paral·lel. "Reestrenem un equipament cultural de llarga trajectòria. D'avui a demà no serà Broadway, però l'objectiu és potenciar el Paral·lel Cultural", diu Ciurana, que ahir va recordar que hi ha un altre equipament municipal, el Teatre Arnau, que espera que alguna empresa decideixi fer-se'n càrrec.

No hay comentarios:

Publicar un comentario