El Cirque du Soleil acomiadarà 400 persones per reduir costos



Font: EFE via ara.cat
El Cirque du Soleil ha anunciat que acomiadarà 400 persones durant les pròximes setmanes, un 10% de la plantilla de la companyia, per posar límit als seus creixents costos. La companyia, que des la seva fundació fa 29 anys ha passat de ser un petit grup d'artistes de carrer de Mont-real a una empresa que el 2012 va facturar 760.000 milions d'euros, va afirmar que els acomiadaments no signifiquen que estigui en crisi.
"Que quedi clar. El Circ no està en crisi" ha dit Renee-Claude Menard, portaveu de l'empresa. Menard ha afegit que el fundador i propietari del Cirque du Soleil, Guy Laliberté, no té intenció de vendre la companyia i ha destacat que l'any passat va ser un dels millors del Cirque du Soleil, que va vendre més de 14 milions d'entrades per als seus 19 espectacles, que es poden veure a les principals ciutats d'Amèrica del Nord, Europa i Àsia.
Malgrat la facturació de 760.000 milions d'euros el 2012, el Cirque du Soleil no va aconseguir beneficis, però Menard ha assenyalat que la salut econòmica del Cirque du Soleil és excel·lent. "Tenim sort que en un moment de dificultats financeres i la situació econòmica de tot el món, encara siguem capaços de treure el conill del barret de copa", ha dit Menard, qui ha destacat que el Cirque té en marxa més espectacles que mai.
Però el Cirque du Soleil també va haver de tancar quatre espectacles i Menard també ha atribuït la manca de rendibilitat del Cirque a la forta revaloració del dòlar canadenc dels últims anys. Vuit dels 19 espectacles del Cirque du Soleil es representen als Estats Units (set a Las Vegas i un a Orlando). Encara que els ingressos d'aquests espectacles són en dòlars nord-americans, la majoria de les despeses es paguen amb la moneda canadenca.
El 2012, el dòlar canadenc es va revalorar un 3% davant la divisa nord-americana. El portaveu ha explicat que l'empresa va perdre 3 milions de dòlars el 2012 pel canvi de divisa. El Cirque du Soleil concentrarà els acomiadaments a la seva seu de Mont-real, on treballen 2.000 de les 5.000 persones empleades per l'empresa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario