Sergi Belbel: "Anna, la vida sense tu serà una bona merrrda"



Font: Laura Serra (ara.cat)
El tanatori de Les Corts s'ha quedat petit aquest dilluns per acollir els centenars de personalitats del món cultural, social i polític que han volgut donar el seu últim adéu a l'actriu Anna Lizaran, que va morir aquest divendres a la nit als 68 anys. La cerimònia de la veterana intèrpret, organitzat per la seva família, ha constat d'un seguit de lectures de textos i música en directe per part de familiars, amics i companys de professió de Lizaran, en un acte que ha conduït Elisenda Roca. L'actriu serà incinerada a Montjuïc.
El fèretre de Lizaran ha entrat mentre sonava el tema de Sílvia Pérez Cruz 'Plora amb mi'. Al centre de la sala, plena de gom a gom, hi havia l'última fotografia que li havia fet l'ARA a l'hortet que cuidava a casa seva. Elisenda Roca ha recordat algunes de les frases mítiques de l'actriu: "Toqueu-vos, toqueu-vos que són quatre dies". Ha recordat com li agradava el Barça, el seu sentit de l'humor, la seva música i caràcter. La reneboda de l'actriu, Maria Floreda, ha interpretat al violí la serenata 'Sonetí de la rosada' d'Eduard Toldrà amb el violí. La seva neboda Muntsa Sitjà ha tocat 'El cant dels ocells' al violoncel i Marina Rossell ha cantat la 'Mare de Déu quan era xiqueta'. També hi ha intervingut el periodista Josep Lluís Merlos, cosí de l'actriu, que ha assegurat que l'Anna "no ha mort, ha sortit de bolo, i mira que li feia mandra!". L'actor Jordi Bosch ha parlat com a representant del Teatre Lliure i Sergi Belbel per part del TNC. Ell ha afirmat que era "la més, una bèstia a l'escena i sobre la capa de la terra, i ens encarregarem de fer-ho saber al món sencer". També ha recordat que era "la reina del renec". "Ningú com tu no sabrà dir 'merrrrrda' i tota una galeria de renecs, que no dic per respecte als altres, no a tu". Emocionat, ha dit: "La vida sense tu serà una bona merrrrda".  
Finalment, s'ha projectat un recull de fotografies amb la música de Lluís Llach 'Un núvol blanc'. La seva esquela era escueta: Divendres poc abans de mitjanit, Anna Lizaran Merlos va acabar la seva última funció. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario