‘Pàjaru', ‘Temps' i ‘Litus', en la nova programació de Banyoles

Font: Ramon Esteban (elpuntavui.cat)
Fidel a la línia que la caracteritza, la programació d'arts escèniques de Banyoles per aquest semestre, organitzada per l'Ajuntament, combina títols coneguts, apostes que es poden considerar arriscades i el foment de les companyies locals. Així, en el capítol d'obres que arribaran avalades hi figura Temps, de Teatre de Guerrilla, dirigida per Ramon Fontserè (director d'Els Joglars) i interpretada en solitari per Quim Masferrer; Pàjaru, de Pere Hosta; la sorprenent Litus, de Marta Buchaca, de la companyia de la sala FlyHard, i l'espectacle de dansa contemporània Tap Olé, de la companyia homònima. La dosi de risc correspon aquest cop a Nòmades, un espectacle sobre la ruptura d'una parella, ideat per un grup de creatius joves amb vocació d'experimentadors. A diferència de la resta d'obres del programa, aquesta no es representarà al Teatre Municipal, sinó a la sala El Tint, amb una capacitat limitada. L'aportació dels grups locals al cartell, aquest trimestre és especialment notable, ja que es presentarà una nova companyia, Boswèl·lia, que estrenarà L'ofec del passat, de Joan Solana. Amb Boswèl·lia ja són onze les companyies teatrals amb seu a Banyoles.

A mida d'adolescents

Per segon any consecutiu –i atès que l'experiència s'ha considerat molt bona–, una de les peces que s'han programat és fruit del programa Butaka BNY, que consisteix que nois i noies d'entre 13 i 18 anys busquin una obra i en gestionin la representació a la ciutat. En aquest cas serà Impro Show, en què els intèrprets fan sobretot un treball d'improvisació.
El programa complet del semestre inclou una seixantena de propostes. A més de les esmentades, cal remarcar el festival de màgia al carrer (que tindrà una programació pròpia), la Mostra de Dansa i actuacions de l'Esbart Dansaire Fontcoberta amb motiu del seu 30è aniversari.

Una potent oferta infantil

Atès que l'Ajuntament intenta arribar a tota mena de públic, a Banyoles posen molt l'accent en el teatre infantil o familiar, que programa La Xarxa. De l'oferta d'aquest semestre en destaquen l'espectacle que portarà el prestigiós Centre de Titelles de Lleida (Gulliver al país de Lil·liput) i el darrer muntatge del mag del sabó Pep Bou (Clinc!). El soldadet de plom, de Festuc Teatre; El cel de la Jojó, d'Inspira Teatre, i Els tres óssos, de L'Estaquirot, completen les propostes pensades per als més petits.

No hay comentarios:

Publicar un comentario