'Midsummer', somni d'una nit d'amor i música, al Tantarantana

Font: L.S. (ara.cat)

El títol de l'espectacle que estrena aquesta nit el Teatre Tantarantana, Midsummer, juga amb el shakespearià Somni d'una nit d'estiu (A midsummer night's dream). Aquí, però, no hi ha follets, fades ni esperits del bosc, sinó que la humida ciutat d'Edimburg serveix d'escenari per a la trobada quasi màgica entre un home i una dona que, en la vida real, mai s'haurien conegut. El culpable d'aquest gir del destí és un dels autors britànics contemporanis més reconeguts, David Graig, del qual el Teatre Lliure va estrenar el 2011 L'arquitecte. A Midsummer -que va ser l'espectacle revelació del Fringe 2009- s'inventa una comèdia romàntica i musical que brinda l'oportunitat a dos perdedors de canviar el seu destí. "Aquests dos s'agafen de la mà i fan el salt de Thelma i Louise", deia ahir l'actriu Elena Fortuny.
Ella interpreta una dona absorbida pel seu èxit professional com a advocada. Ell és un quinqui d'un barri marginal. Tots dos ratllen la quarantena i s'adonen que la vida se'ls escola entre les mans sense fer res del que havien imaginat d'adolescents. "L'obra parla de la possibilitat de canviar, de ser capaços de lluitar per conduir la nostra vida, de pensar que les coses poden passar o, com a mínim, intentar-ho. La por és el pitjor company de viatge", afirmava l'actor Carles Alberola. Roberto Romei dirigeix un text amb una estructura "endimoniada" que trenca la quarta paret i es dirigeix a l'espectador en to de comèdia simpàtica i, fins i tot, cantada.
Midsummer és una coproducció del Tantarantana amb les companyies Albena Teatre de València i la basca Tanttaka Teatroa. S'han fet dues versions del muntatge: la catalana, que ja ha fet estada i gira pel País Valencià, i l'euskera, que s'estrena també ara. A Broadway, per cert, també han comprat el text de Greig: la première és dissabte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario