Anna Lizaran, membre d'honor de l'Acadèmia del Cinema a títol pòstumFont: ara.cat
Les actrius Anna Lizaran i Montserrat Salvador, el cartellista Macari Gómez, el director i guionista Bigas Luna, el músic Carles Santos i el director de fotografia Tomàs Pladevall seran nomenats nous Membres d'Honor de l'Acadèmia del Cinema Català per la seva trajectòria professional i contribució al cinema.
La recent pèrdua d'Anna Lizaran, que havia estat informada del reconeixement dels seus companys la setmana passada, converteix el nomenament en una distinció a títol pòstum. La Junta Directiva de l'Acadèmia ha volgut mantenir el reconeixement a la seva destacada i extensa carrera de més de 40 anys, un llegat inesborrable. Lizaran, compromesa fins al final amb la seva professió, havia rebut la notícia amb il·lusió i agraïment pocs dies abans de morir.
El nomenament d'aquests sis professionals es formalitzarà el proper dimarts 22 de gener a les 12.30 hores al Palauet Albéniz de Barcelona. Posteriorment, Montserrat Salvador, Macari Gómez, Bigas Luna, Carles Santos i Tomàs Pladevall s'afegiran a la tradicional foto de família amb els nominats als V Premis Gaudí.
Ja són Membres d'Honor d'aquesta institució Montserrat Carulla, Carme Contreras, Manel Esteban, Josep Maria Forn, Teresa Gimpera, Roman Gubern, Antonio Isasi-Isasmendi, Josep Maixenchs, Fermín Marimón, Joana Martí, Gregory Nava, Arnau Olivar, Antoni Padrós, Jesús L. Pérez, Josep Antoni Pérez, Josep Maria Queraltó, Àngel Santacreu, Jordi Savall i Julieta Serrano.

No hay comentarios:

Publicar un comentario