Mascarell veu com un "mal menor" el tancament de la Sala Tallers del TNC i el reajustament de la programació



Font: ACN via ara.cat /Foto: ara.cat
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assegurat que les mesures preses per la direcció del TNC són "el mal menor dins del que s'intenta afrontar i resoldre". Mascarell s'ha referit així a les decisions del TNC, donades a conèixer el passat divendres, de tancar la Sala Tallers, vinculada al projecte T6, com a sala d'exhibició durant dos anys i reajustar les programació del que queda de temporada traient 70 funcions. Durant la presentació de l'espectacle del coreògraf britànic Hofesh Shechter al Mercat de les Flors, Mascarell ha agraït a la direcció del TNC com ha afrontat la situació de minva de públic i d'ingressos. 
Preguntat per les mesures preses pel TNC anunciades a finals de la passada setmana, Mascarell ha destacat que tant el consell d'administració, el mateix director del TNC, Sergi Belbel, com l'equip de gerència "fan una feina magnífica per garantir el futur i la continuïtat del teatre". En aquest sentit, ha defensat que aquestes decisions s'han pres per "evitar problemes futurs", al temps que ha apuntat que la part del TNC fixada pel contracte programa ha tingut "dificultats" per complir-se com a conseqüència de la baixada del consum, "especialment per l'IVA".
El conseller ha destacat que és d'agrair la bona gestió i la forma com la direcció del TNC ha encarat la situació de minva de públic i d'ingressos. "El TNC està garantit i té un equip al capdavant molt bo i fan molt bé la feina", ha assenyalat Mascarell, qui ha lamentat que se'n vegin afectats alguns creadors que no podran fer allò que tenien previst "amb la mateixa fortalesa" o s'hauran d'esperar. Així mateix, ha indicat que aquest "és el mal menor".
Mascarell ha assegurat que en una altra època i moments "probablement" la Conselleria de Cultura hauria pogut compensar-ho. En aquest sentit, ha criticat que Catalunya està mal finançada i que no té cap fons de reserva per ajudar els centres culturals que no els hi van bé les coses.
El relleu de Joan Francesc Marco al Liceu
Sobre el relleu de Joan Francesc Marco com a director general del Gran Teatre del Liceu, Mascarell ha destacat que és una decisió del consell d'administració i ha manifestat que és cert que el 7 de juliol acaba el contracte de l'actual director general i en algun moment s'afrontarà què és més convenient fer. El titular de Cultura ha dit que Marco "tant podria ser renovat com no" en el càrrec.

No hay comentarios:

Publicar un comentario