Bressol i capital



Font: ACN via elpuntavui.cat
Ripoll, coneguda tradicionalment com el bressol de Catalunya, des d'ahir també és oficialment la capital de la cultura catalana del 2013, prenent el relleu de Tarragona.
El monestir de Santa Maria va ser ahir al vespre l'escenari de l'espectacle inaugural Pel corrent del temps, de la companyia Sargantana, un muntatge dirigit per Jordi Pérez i Soldevila carregat de simbolisme en què es repassa la història de Catalunya i també es reflexiona sobre el pas del temps.
L'Ajuntament va fer instal·lar una pantalla exterior per a les nombroses persones que van voler seguir l'acte inaugural però que no van poder accedir a dins del monestir. A l'acte hi va assistir el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i l'alcalde, Jordi Munell, va recordar que feia temps que a Ripoll volien ser capital cultural catalana, un títol que creu que representarà una “embranzida” per a la ciutat. Ahir també van inaugurar l'exposició Ramon Casanova, ‘el Boig de l'Hispano' al Museu Etnogràfic. A Ripoll han preparat un programa intens amb més de 50 activitats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario