Escenaris 2013 amplia l'oferta teatral a més poblesFont: Jordi Camps i Linell (elpuntavui.cat)
El Consell Comarcal del Gironès, la Diputació de Girona i setze ajuntaments del Gironès van presentar ahir una altra edició, la novena, d'Escenaris, que enguany se celebra del 20 de gener al 30 de juny. En total, l'oferta per a Escenaris 2013 és de 58 espectacles –només set menys que en l'edició anterior–, repartits en setze municipis –dos més que l'any anterior– i, segons les previsions, s'espera una assistència superior als 8.000 espectadors. La presentació va anar a càrrec del president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets; el vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy; la consellera comarcal de Cultura, Roser Estañol, i la directora artística d'Escenaris, Marta Fluvià. Tots van coincidir a destacar els “enormes esforços” que fan les administracions i municipis per donar suport a aquest cicle consolidat i “emblema”.
Marta Fluvià va remarcar “la diversitat d'una programació de gran qualitat” formada per espectacles “de gran bagatge i secundats per bones crítiques”. De l'extensa programació, va destacar l'aportació anual de dos municipis puntals del cicle, com són Bescanó i Celrà –aquest amb una clara aposta per espectacles de dansa–; l'oferta dels incorporats municipis de Cervià de Ter –on destaca El Xarlatan o Llegendes i misteris, que es farà al castell– i Aiguaviva –Can Pere Petit, d'Anna Roca–, i, entre altres espectacles, l'únic itinerant: Circumloqui, de Ne Me Titere Pas, que es farà a Sant Jordi Desvalls. Si bé el cicle arrenca demà a Celrà amb El viatge del senyor Nagata, oficialment s'inaugurarà el 26 de gener, a l'espai La Pineda de Sant Gregori, amb Paraula d'humor.
Concretament, els setze ajuntaments del Gironès que participen a Escenaris són: Aiguaviva, Bescanó, Bordils, Cassà de la Selva, Celrà, Cervià de Ter, Flaçà, Fornells de la Selva, Llagostera, Madremanya, Quart, Sant Gregori, Sant Jordi Desvalls, Sant Martí Vell, Sarrià de Ter i Vilablareix. L'objectiu del cicle és mancomunar esforços entre ajuntaments per optimitzar recursos i apostar per fer arribar el teatre de qualitat als pobles a preus assequibles.

No hay comentarios:

Publicar un comentario