Temporada Alta portarà a Buenos Aires ‘Non Solum', ‘Insomni' i ‘Striptease'


Font: X.C. (elpuntavui.cat)

El festival gironí Temporada Alta presentarà de l'11 al 17 de febrer a la sala Timbre 4 de Buenos Aires, dirigida pel prestigiós dramaturg, director i docent teatral Claudio Tolcachir, tres produccions catalanes i una versió del Torneig de dramatúrgia, que enfrontarà dos autors argentins amb dos de catalans. Les produccions catalanes triades per a aquesta programació són l'espectacle de dansa Striptease, de Pere Faura, que es va poder veure en l'última edició de Temporada Alta; Insomni, de Xavier Bobés, un muntatge de teatre d'objectes estrenat a Temporada Alta 2011 per la companyia Playground, i Non Solum, de Sergi López i Jorge Picó, estrenada l'any 2005 en el festival. Es faran dues representacions de cada obra a Buenos Aires.
Aquesta setmana catalana es completarà amb una versió del Torneig de dramatúrgia, que Temporada Alta ha organitzat a la sala La Planeta de Girona en les seves dues últimes edicions. En aquest cas, s'hi enfrontaran els autors guanyadors de les dues edicions del torneig català, David Plana i Jordi Galceran, amb dos dramaturgs argentins, Diego Faturos i Francisco Lumerman. Hi haurà dues semifinals, els dies 13 i 14 de febrer, i la final es portarà a terme el dia 17. En tots els casos, els textos seran llegits per actors argentins. La programació de Temporada Alta a Buenos Aires, que té el suport de l'Institut Ramon Llull, inclou també un taller a càrrec de Xavier Bobés.
La sala Timbre 4 va néixer l'any 2001 a la casa del seu fundador, Claudio Tolcachir, com un espai de formació d'actors. Posteriorment, es va convertir també en una sala d'exhibició, per a 50 espectadors. Actualment, Timbre 4 inclou també una altra sala, per a 150 espectadors. A més, la sala té una companyia de teatre que produeix els seus propis muntatges, escrits i dirigits per Tolcachir, i un espai de formació.
Una llarga relació amb el teatre argentí

Aquest cicle a Buenos Aires està molt vinculat al fet que Temporada Alta és la porta d'entrada del nou teatre argentí a l'Estat espanyol i a Europa. Pel festival han passat, entre d'altres, Ricardo Bartís, Javier Daulte, Daniel Veronese, Romina Paula, Mariano Pensotti i Claudio Tolcachir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario