El Molino acull per primera vegada una representació operística, 'La fille du régiment'

Font: ara.cat

El mític escenari teatral del Paral·lel barceloní El Molino acollirà per primera vegada una representació operística. Es tracta de 'La fille du régiment', una òpera còmica en dos actes del compositor italià Gaetano Donizetti, amb la qual els Amics de la Música i les Arts Escèniques de la Catalunya Central (AMARESC) volen apropar el gènere operístic a un públic divers i majoritari i donar una oportunitat als músics novells i a les veus emergents del territori.
L'obra se situa al Tirol, cap al 1805, quan està a punt d'acabar la guerra i l'exèrcit francès de Napoleó ha ocupat la regió i la marquesa de Berkenfeld pateix perquè ni ella ni les seves joies es vegin afectades per la situació. Arriba el regiment, dirigit pel vell sergent Sulpice, i amb ell hi ha la Marie, una òrfena recollida durant la guerra i adoptada com a cantinera. La noia diu, davant les preguntes de Sulpice, que un noi li va salvar la vida quan estava a punt de caure per un barranc i que n'està enamorada. Quan Marie es retroba amb el noi, Tonio, el regiment es veu amb el dret d'impedir el casament. El jove, però, decideix incorporar-se al regiment i esdevé marit i militar. Les peripècies dels enamorats i entrebancs amb què es troben omplen el segon acte.
'La fille du régiment', sobre llibret en francès de Vernoy de Saint-Georges i Jean-François Alfred Bayard, fou estrenada a l'Òpera-Comique de París l'11 de febrer del 1840. La producció impulsada per AMARESC fou preestrenada al teatret del Conservatori del Gran Teatre del Liceu el passat mes novembre. L'associació ha creat una companyia d'òpera professional que, sota el títol Fan Òpera Fan, tindrà com a objectiu contribuir a la gestació i l'explotació d'espectacles per a diferents espais i escenaris d'arreu de Catalunya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario