Santi Ricart: “Tenir un fill és una heroïcitat”



Font: Xavier Castillón (elpuntavui.cat)
“Quan parlem d'herois, sempre pensem en personatges com ara Indiana Jones. I moltes vegades no ens adonem del sacrifici que representa per a una parella tenir un fill: és tota una heroïcitat, i més encara en aquest moment de crisi. Per això, Cristina Clemente afirma que aquesta és una història d'herois quotidians”, diu l'actor Santi Ricart, que interpreta juntament amb Alícia Puertas la parella formada per en Bernat i l'Aina que protagonitza La nostra Champions particular. Amb una versió esbossada d'aquesta obra, la dramaturga i directora Cristina Clemente va quedar finalista ara fa un any de la primera edició del Torneig de Dramatúrgia Catalana de Temporada Alta, del qual justament ahir va començar la segona edició, a la sala La Planeta de Girona. I dissabte vinent, La nostra Champions particular torna a Temporada Alta per estrenar-se al Teatre de Bescanó, en una versió més llarga i completa, d'una hora i escaig, que segons Ricart no serà tampoc la definitiva: “Des del torneig, la Cristina ha anat treballant en l'obra, afegint i canviant coses, perquè aquesta també és una obra que ho permet molt i, de fet, crec que serà un canvi constant.” Per començar, des del torneig han canviat dues coses fonamentals: els actors.
La nostra Champions particular narra la història d'una parella que, un dia qualsevol, decideix tenir un fill. Així de senzill, i així de convuls. “El moment en què es plantegen ser pares és el punt de partida de tota una sèrie de canvis en la seva relació, com si fos la gota que fa vessar el got. És una comèdia, però amb un final més aviat de comèdia negra”, afirma Santi Ricart, actor de llarga trajectòria que, des de finals dels vuitanta, ha participat en nombroses produccions del Lliure, el Teatre Nacional, etc. L'estiu passat va estrenar al Grec El principi d'Arquímedes i, en televisió, ha treballat en diverses sèries, com araInfidels. Al desembre actuarà a Ball de titelles, al Nacional.
Abans d'arribar a Bescanó, s'han fet prèvies de La nostra Champions particular, el 21 de setembre a Badalona i, la setmana següent, a la sala Trono de Tarragona. “Havíem de provar-lo abans de l'estrena perquè aquest és un espectacle que necessita molt del públic perquè funcioni. De fet, estem parlant d'un parella que està explicant directament la seva vida a la gent que té al davant. I hem pogut comprovar que la gent s'ho passa molt bé, segurament perquè se sent molt identificada amb la història: segur que un setanta o un vuitanta per cent de la platea s'ha platejat en algun moment tenir un fill.”
Aquesta producció de La Troca es podrà veure al Teatre Gaudí, de Barcelona, de l'1 de novembre al 2 de desembre, abans de començar a fer sortides, amb un muntatge escenogràfic senzill que ho facilita.

No hay comentarios:

Publicar un comentario