Mascarell lamenta la mort de “l'actriu més gegantina”

Font: Agències via elpuntavui.cat
El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, ha expressat aquest dissabte al matí el seu condol per la mort de l'actriu Anna Lizaran, que ha qualificat d'“enorme, gegantina extraordinària, generosa, compromesa i vital”.“És impossible explicar-nos culturalment sense explicar el que Lizaran ha representat en els últims 40 o 50 anys”, ha afegit el conseller en declaracions a Catalunya Informació.
Sobre la transcendència que ha tingut Lizaran en l'escena catalana, Mascarell ha afirmat que “estem parlant d'unes de les actrius més grans del nostre teatre, sense exagerar, era tan gran que no hi ha adjectius exactes, una actriu enorme, gegantina”. I ha afegit que “és impossible escriure la història del teatre sense explicar el paper interpretatiu de Lizaran”.
També la conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat, Neus Munté, ha expressat en el seu compte de twitter el seu condol per la mort de Lizaran, que ha mort avui als 68 anys víctima d'un càncer que li van diagnosticar el mes de setembre passat. “L'aplaudiment més llarg per a Anna Lizaran i per a tot l'art que ens ha deixat. Una gran pèrdua. Un buit”, ha escrit Munté.
De la seva banda, el director teatral Joan Ollé, ha exalçat la feina i la personalitat de Lizaran i el seu punt “subversiu, era una persona que s'ho prenia tot molt seriosament, però que ningú ho hauria dit perquè ho feia tot fàcil”. “Era massa nena per morir-se”, ha lamentat Ollé.
La també actriu Sílvia Bel ha qualificat la mort de Lizaran com “tristíssima notícia” i ha destacat que amb Lizaran desapareix “talent i coratge d'una vida sencera dedicada al teatre. La trobarem a faltar”.
L'escriptor, guionista i autor teatral Albert Espinosa ha anunciat que demà li dedicaran dues funcions de la seva obra Els nostres tigres beuen llet que es representa des del mes de desembre passat al teatre Nacional de Catalunya, on Lizaran va recollir nombrosos aplaudiments, els últims amb la seva extraordinària interpretació en l'obra Agost. Espinosa ha escrit en el seu twiter: “demà serà un honor trepitjar el seu últim escenari. Gràcies per tot”.
L'actor i director teatral Joan Lluis Bozzo ha destacat que “d'Anna Lizaran es poden recordar tants i tants papers aconseguits, però a mi em ve a la memòria aquella divertidíssima i sagaç Bella Helena”, en referència a una de les més famoses operetes del francès Jacques Offenbach que Bozzo va adaptar i que va protagonitzar Lizaran el 2001.

No hay comentarios:

Publicar un comentario