L'ANY QUE VE SERÀ MILLOR


TEXT: MARTA BUCHACA, CAROL LÓPEZ, MERCÈ SARRIAS i VICTÒRIA SZPUNBERG
DIRECCIÓ: MERCÈ VILA GODOY
INTÈRPRETS: NEUS BERNAUS, ALBA FLOREJACHS, MIREIA PÀMIES, VANESSA SEGURA
PRODUCCIÓ: FOCUS
LA VILLARROEL

Quatre dramaturgues, quatre actrius i una directora es donen cita per explicar-nos perquè l'any que ve serà millor. I no és una obra exclusivament per dones, encara que hi ha situacions, que ho puguin semblar. És una comèdia per riure'ns de la vida, abans de que ella ho faci de nosaltres. A aquestes alçades no descobrirem res de nou amb temes com les relacions sentimentals, laborals o de la recerca d'una mateix quan s'arriba a la trentena, així que què millor que posar-li humor a l'assumpte.

No és una muntatge amb una història lineal sinó de petits esquetxos de situació en el que intervenen les quatre actrius. Tot mol picadet i sense gaire temps per parpellejar pel ritme vertiginós que agafa l'espectacle amb unes actrius que han nascut per la comèdia. Sobretot l'Alba Florejachs, el gran descobriment del muntatge que s'endinsa en els diferents papers com peix a l'aigua.

La part bona dels esquetxos és que no requereix d'escenografia. Aquest cop s'ha optat per un fos neutre, un sofà vintatge, una moto, una bicicleta estàtica i uns quants micròfons. Encara que com sempre el més important és el text i la interpretació de les actrius per aconseguir que gaudim de l'espectacle.

Menys de noranta minuts de riure costant, fins i tot alguns esquetxos de l'Alba Florejachs fan plorar de riure. Però aquest tipus de teatre ja el van inventar les T de Teatre fa ja més de dues dècades, el que passa és que des d'aleshores les històries tampoc han canviat tant. Sigui com sigui L'any que ve serà millor hauria de tenir una edició anual, perquè les situacions hi donen i ens han deixat amb ganes de més temps. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario