Comencen les votacions del Premis Butaca 2011


La XVII edició dels Premis Butaca de Teatre de Catalunya, que es decideixen per votació popular a través d'internet, ha obert aquest divendres el període de votacions als millors espectacles de la temporada. La gala de lliurament dels guardons se celebrarà el 22 de novembre al Teatre Lliure de Montjuïc. L'edició d'enguany incorpora dues seccions noves, les de millor caracterització i millor espectacle familiar. Així, en total les categories que es premiaran són 21. 

Les cinc produccions amb més nominacions, sis cadascuna, són Gata sobre teulada de zinc calenta (Teatre Lliure/ Grec'10), d'Àlex Rigola; Agost (TNC), de Sergi Belbel; Coses que dèiem avui (Becket / Grec'10), de Julio Manrique; Truca un inspector (Focus), de Josep Maria Pou, i Geronimo Stilton (Grup 62/Focus), d'Àngel Llàcer. Les principals categories que es disputen són muntatge, direcció, actor i actriu, tot i que també hi ha nominacions als actors de repartiment, a l'escenografia, al vestuari i a la composició musical, entre d'altres. A més d'aquestes cinc candidates, la llista de nominats a proclamar-se vencedors dels Premis Butaca és molt àmplia. Nit de Sant Joan (de Dagoll Dagom) és una altra de les produccions destacades, amb cinc nominacions. La segueixen La presa, amb quatre nominacions; Pedra de tartera, Chicha Montenegro Gallery i Killer, amb tres, i Celebració, Primer amor, Dues dones que ballen, Copenhaguen, El misantrop, Cadira, Una història catalana i El casament dels petits burgesos, amb dues. Amb una nominació hi ha un total de 23 espectacles, entre els quals es troben Un mes al camp, Sagarra dit per Rosa Maria Sardà, Pluja constant, Belmonte, Somorrostro, Carmen i In on it.

La codirectora del certamen, Glòria Cid, ha destacat l'augment del nombre de categories a concurs com una mostra del creixement dels guardons i ha agraït especialment al públic del teatre i la dansa la seva participació. També ha subratllat que aquests premis estan desvinculats de qualsevol empresa amb interessos al sector. En aquest sentit, ha recordat que el públic té un criteri "absolutament vàlid" i que, a més, és "lliure i directe" de cap pressió o condicionant extern. L'objectiu d'aquests guardons és apropar les arts escèniques als espectadors i donar-los veu. "El públic és en definitiva qui dóna sentit al teatre, a més de vosaltres (els actors)", ha dit Cid.

Font: www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario