Paco Mir desmunta els tòpics sobre vampirs

L'actor de Tricicle Paco Mir dirigeix ​​l'única obra escrita per l'autora noruega Josephine P. Hey, Entrevista amb un vampir que al final va resultar que potser no ho era tant, una comèdia que en clau d'humor negre i surrealista esmicola la majoria de tòpics que envolten el món del vampirisme.


Mir va entrar en el projecte després que els seus amics Gilbert Bosch i Teresa Ros, al capdavant de la companyia Grappa Teatre, li proposessin que dirigís aquesta peça protagonitzada per una periodista televisiva i un homenet que afirma ser un vampir i que es podrà veure al Versus Teatre de Barcelona entre demà i el proper dia 6 de novembre.
En la seva segona col·laboració amb Grappa Teatre –la primera data de 1991 amb l'obra Clochard que encara es representa– el membre de Tricicle diu haver-se limitat a posar en peu "un text amb molta gràcia, en què dos personatges mantenen una batalla, perquè un vol desemmascarar l'altre i aquest no es deixa ".

L'obra, que transcorre en un improvisat plató de televisió, compta amb dos únics personatges, Maria Pau Palau, una periodista televisiva i estrella del polèmic programa Mysteryus, que un dia convida a un homenet que, a través d'un correu electrònic, contradiu els seus postulats i afirma que és un vampir.
En un estira i arronsa de preguntes i respostes, la presentadora intentarà desmuntar tots els arguments de l'home, anomenat Joan Taboada, apareixent tots els tòpics que envolten el món del vampirisme.
Gilbert Bosch, en el paper de Joan Taboada, ha advertit que es tracta d'un espectacle còmic, que no té a veure amb la pel·lícula protagonitzada per Tom Cruise i Brad Pitt, amb el qual volen "emocionar a través del somriure".

Per Mir, "el truc de qualsevol espectacle consisteix a capturar l'espectador i no deixar-lo fins al final i, en aquest cas, sempre hi ha fils dels quals estirar per mantenir aquest interès". "Encara que pugui semblar que una entrevista és una mica avorrit per mostrar-la al públic, aquí s'afegeixen pauses publicitàries, que complementen l'obra", explica.

L'actor de Tricicle, que diu no tenir cap afició pels vampirs, ha mantingut que no hi ha hagut cap problema per donar-li forma al text de Hey, que a finals dels anys trenta va tenir un gran èxit amb l'obra, que es va truncar amb l'inici de la Segona Guerra Mundial.
Està previst que després del seu pas pel Versus Teatre l'obra passi per diverses localitats catalanes i els seus artífexs no descarten traduir al castellà per girar per Espanya l'any que ve, com ja ha passat amb algunes altres de seves com Clochard o Chafarderías.
Font: www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario