Comèdia dels vuitanta


Bruce i Prudence, dos habitants de Manhattan, no aconsegueixen estabilitzar les seves relacions de parella ni la seva vida, i acudeixen al psicoanalista. A Bruce el tracta Charlotte, una dona excèntrica que parla a través del seu gos de peluix. El terapeuta de Prudence és Stuart, un psicoanalista que necessitaria un altre psicoanalista. Bruce, que fins aleshores estava convençut que era homosexual, i Prudence es coneixen en una cita a cegues i s'inicien els embolics. Aquest és, a grans trets, l'argument de la comèdia Teràpies, obra de Christopher Durang, que el grup banyolí Pocapuc Teatre ha adaptat i ha titulat Dallas –jugant amb el nom de la mítica sèrie de televisió i la no menys mítica discoteca banyolina– i va estrenar ahir al Teatre Municipal de Banyoles.
Dallas també és una comèdia, i s'hi parla, amb un humor descarnat, sobre les tendències i problemes sexuals de diferents personatges, històries de pacients i els seus psicòlegs, que s'acabaran entrellaçant. La companyia ha volgut mantenir els referents nord-americans per tal d'homenatjar la sèrie televisiva i el conegut local d'oci banyolí. Quelcom que accentua el to de comèdia és el fet que cinc dels sis personatges estan interpretats per actors o actrius del sexe contrari.
No existeix la figura de direcció, una de les peculiaritats del grup, i el repartiment el formen Maria i Clàudia Cedó, Irene Visa, Anna Parnau, Jordi Ribot i Núria Hereu. Pocapuc Teatre és la companyia que va posar en escena el 2010 l'original Nada nuevo que contar, a l'aparcament de Can Castanyer.
Avui (22h) i demà (19h) es faran funcions de Dallas, a més dels dies 28, 29 (22h) i 30 (19h).

Font: Dani Chicano (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario