EL BIÒGRAF


DRAMATÚRGIA i DIRECCIÓ: MARC ANGELET
INTÈRPRETS: BORJA ESPINOSA, CLARA PUERTO, CARLES GOÑI i IÑIGO ARANBURU
PRODUCCIÓ: LA GUAPA TEATRE
SALA BECKETT

En un moment on guanya la immediatesa de qui serà el més ràpid a publicar la biografia de la celebrity de torn quan aquesta mori, La Guapa Teatre ens presenta El biògraf on la realitat i la ficció van agafades de la mà. No es pot negar que aquesta generació begui de fonts diverses però comença haver-hi un nou grup de dramaturgs força influenciats per les sèries de televisió americanes i pel·lícules de ciència ficció, com en aquest cas.

El biògraf agafa elements de la literatura de George Orwell (1984, l'ull que tot ho veu), de l'El show de Truman i els barreja amb el més nou de J. J. Abrams amb Person of Interest per crear una trama on el protagonista és el biògraf que amb qualsevol mitjà disponible i inventat segueix la vida minut a minut de la seva persona fins a que es mor. Això si cap dels dos sap de l'existència de l'altre. I fa reports a un tal Senyor Smith del que només coneixem la seva veu.

Amb una dramatúrgia molt interessant, la posada en escena resta teatralitat al conjunt. Ens trobem en un despatx, on una taula i una cadira estan envoltades per dos enormes pantalles on s'aniran projectant la vida dels individus. En teatre es necessiten veure les cares dels actors, els seus gestos, la seva manera de parlar. Aquí tot això no es ho permet aquest tipus d'escenografia massa estàtica i que converteix a Simon en un ser que viu únicament per la seva feina en la seva bombolla particular. Els altres personatges només apareixen en format videoconferència, per tan es converteix tot en una pantalla sense gaire realitat on agafar-se.

Tot una llàstima per una dramatúrgia ben sòlida i actual que es vegi relegada a un segon pla per culpa d'una deficient i de vegades massa pesada posada en escena que no ajuda gens a parar l'atenció de l'espectador durant gaire temps en el missatge que ens vol transmetre. Com sempre, el més important.

No hay comentarios:

Publicar un comentario