‘La sílfide' del Bolxoi, a Terrassa


El centre cultural Unnim de Terrassa tindrà el privilegi de ser el marc, el 27 de novembre, de l'única actuació del prestigiós Ballet de Teatre Bolxoi de Bielorússia –amb gairebé vuitanta anys d'història– a Catalunya. I s'hi presentarà per interpretar La sílfide, considerada l'obra
culminant del ballet romàntic, poc interpretada i que es va estrenar a París l'any 1832 amb coreografia d'August Bournonville.
L'obra és una història d'amor entre un jove escocès (James) i una sílfide, un personatge immortal eteri símbol de l'amor impossible. L'obra és un compendi de passió i tragèdia, i també hi intervé una bruixa amb els seus encanteris. El paper principal de sílfide l'interpreta la primera ballarina, Olga Gaiko Vladimirova, reconeguda artista nascuda el 1980 i que va ser acceptada al Bolxoi en acabar els estudis de dansa, l'any 1997. Vladimirova, que té una àmplia experiència, va reconèixer ahir que li havia costat una mica entrar en el paper de la sílfide: “Has de transmetre una sensació de molta lleugeresa, com si volessis”, una interpretació que implica haver de treballar “amb unes posicions de cames i braços molt concretes”.
El Bolxoi és el plat fort de la programació de dansa de tardor del centre cultural Unnim de Terrassa, que també ofereix per tercera vegada, dissabte, La Ventafocs del Ballet Nacional de Cuba i, els dies 12 i 13 de novembre, l'actuació de la companyia Corella Ballet, l'única a l'Estat espanyol especialitzada en dansa clàssica, que actuarà amb coreografies de Marius Petipa, Cristopher Wheeldon i la bailaora sevillana María Pagés.

Font: Jordi Alemany (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario