Els titelles del Guant tornen a l'Alt Camp


La setena edició del Guant, Festival Internacional de Teatre de Titelles de l'Alt Camp, arrencarà el proper 14 d’octubre i, durant 10 dies, oferirà a Valls i altres poblacions de la comarca una àmplia mostra de tècniques de manipulació, des dels titelles més tradicionals de guant fins a propostes més innovadores. En total acollirà 20 companyies nacionals i internacionals que oferiran 28 representacions, a més de dues propostes no teatrals, que busquen el joc i la complicitat amb el públic de totes les edats.
El públic adult torna a tenir un pes específic important dins la programació del Festival, un 25% de les companyies del qual s’adreça a aquest perfil d’espectadors. Els muntatges programats específicament per a adults són: Palòodrom, de Pengim‐Penjam, petites històries sobre la nostra societat explicades amb pals de fusta; Náufragos, de Desguace Teatro, un espectacle de petit format que dóna vida a taps de suro, cartrons de vi i ampolles; Los sueños de Leonor, d’Anita Maravillas, una metàfora del titella que clama pel seu dret a l’existència; Bag Lady, de Malgosia Szkandera, una història de melancolia en què els records d’una dona sola viatgen en bosses de plàstic i Don Giovanni in carne e legno, de Tap Ensemble, l’estrena d’aquesta edició del Guant, compartida amb el Festival Cos de Reus.
La graella inclou alguns espectacles amb importants premis, com Les fades de la Bella Dorment, una proposta estètica i molt cuidada de la companyia balear Disset Teatre, Premi FETEN 2011; Bag Lady, Premi de la Jim Henson Foundation; i Les Meravelles de l’Orient, de Pa Sucat, Premi al millor espectacle al Festival Titirijai 2010 (Tolosa).
A més, el Guant manté una altra de les premisses de la seva programació: incloure espectacles de companyies que treballen amb titella de guant, tècnica que dóna nom al Festival i que representa el teatre de titelles més tradicional. Amb aquesta tècnica s’hi podran veure: El Enmazcarado, d'El Chonchón, un homenatge ple d’humor als bandolers que lluitaven per les causes justes; Don Giovanni, de Tap Ensemble (Luca Rogna), que també introdueix elements de la Comedia dell’Arte; A mans plenes, de Toni Rumbau, que combina titella tradicional amb ombres i Circumloqui, de Ne me títere pas, un espectacle itinerant que recorrerà el centre de Valls.
A més d’aquest espectacle itinerant, el Guant pren el carrer amb dues propostes no estrictament teatrals, basades en la interacció amb el públic: Cal Titella, de Galiot Teatre, un espai on més d’un centenar de titelles repartits en 17 instal∙lacions i teatrets permeten jugar, manipular i descobrir com es mouen els fils, i Capses, una original proposta de la companyia Laitrum Teatre que fa que l’espectador esdevingui titellaire per uns minuts. 
Font: www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario