El sisè muntatge

Avui a La Planeta (21 h) es farà públic quin és el sisè projecte de muntatge teatral de la història del Premi Quim Masó que s'endurà els 30.000 euros, que haurà de destinar a la producció, la qual s'estrenarà en la propera edició del festival Temporada Alta. L'acte serà presentat per l'escriptor Josep Maria Fonalleras, i hi intervindrà l'actor Lluís Soler, que dirà alguns versos del poeta Joan Vinyoli. De fet, Soler té en el seu repertori un espectacle meravellós, basat en poemes de Vinyoli, Ens hi ha portat la paraula, en què fa parella amb el músic Eduard Iniesta. L'entrada és lliure, però l'aforament, limitat.
El Premi Quim Masó, que s'atorga amb periodicitat anual i és l'únic del país amb una retribució econòmica, té com a objectiu impulsar la producció i exhibició de muntatges de text en llengua catalana. El jurat del premi ha experimentat una profunda renovació, i està format per Andreu Gomila (periodista i escriptor), Jordi Casanovas (autor i director), Ramon Simó (director del Grec), Josep Domènech (Bitò Produccions), Pere Puig (director artístic de La Planeta) i Sergi Belbel (director del Teatre Nacional de Catalunya).
D'altra banda, la trajectòria de la Beca Primer Acte per a muntatges de teatre familiar, convocada per la Fundació Jaume Casademont, que seguia un camí paral·lel al del Premi Quim Masó des de fa un any, i que estava previst que es convoquessin i es fallessin al mateix temps, no es convocarà aquest any. Enric Sucarrats, director de la fundació, ha confirmat la no convocatòria, a causa de la retirada del projecte del TNC i la previsió de reducció de l'aportació que hi feia l'Ajuntament de Bescanó. Enric Sucarrats va afirmar ahir, però, que la intenció de la fundació és aconseguir el suport necessari per tornar-la a convocar en el futur.
Font: Dani Chicano (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario