El festival NEO reivindica la diversitat de la creació escènica



Espectacles on el públic va amb microbusos itinerants que van per Barcelona, obres que tenen lloc al mig de la natura, màquines que esdevenen personatges vius i que tenen emocions, teatres que es transformen en parlaments i màquines de galetes que es converteixen en instruments de música... Això és part del que ofereix el Festival NEO (Noves Escenes Obertes), que reivindica la diversitat de la creació escènica contemporània, que tindrà lloc a Barcelona del 9 al 13 de maig i que organitzen el Teatre Lliure, el Mercat de les Flors, l'Institut del Teatre i La Seca-Espai Brossa.
El director artístic, Jordi Fondevila, ha destacat que és una cita intensa –de dijous a diumenge– que "fa trempar" amb 13 espais d'actuació, 45 funcions, 20 esdeveniments, 15 escenificacions. "Un festival que planteja un marc i un context que poden passar moltes coses", ha assegurat Fondevila. Uns 85 programadors hi estan convidats, per convertir la cita en un mercat internacional. 
 Entre els espectacles coproduïts que es podrà veure destaca 'Pendent de votació' de Roger Bernat, en la qual el teatre es transforma en un parlament on cada espectador, armat amb un comandament a distància per votar, governa el teatre en un hemicicle en el qual els colors polítics estan per definir; 'Greenwich Art Show', de la companyia Macarena Recuerda Shepherd és el retrat d'un fotògraf, una dona i una ciutat explicada a través de les fotografies que el protagonista va fer entre els anys 1942 i 1945, 'L_ENTES', d'Iris Heitzinger i Natalia Jiménez, que té lloc a l'aire lliure i és una experiència que tracta de la percepció humana; 'Fäustino II o la Crònica d'un cos i la seva ciutat', de Sergi Fäustino, que és un espectacle itinerant que té lloc en un microbus. Algunes de les novetats són 'El cel dels tristos' a loscorderos.sc o 'Ciel', de Jordi Galí.
Font: ACN via www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario