20 DE NOVEMBRE


TEXT: LARS NORÉN
TRADUCCIÓ: ANNA SOLER HORTA
DIRECCIÓ: MOISÉS MAICAS
INTÈRPRET: MAR ULLDEMOLINS
SALA ATRIUM

Què fer quan el món t'ha maltractat i encara ho fa? Donar-se un tret o retornar-li totes les maldats que el t'ha donat? Doncs el jove d'aquesta història opta per la segona opció i planeja entrar en la seva escola carregat de pistoles i explosius i carregar-se a tots aquells que durant la seva infantesa i adolescència s'han portat mal amb ell.

20 de novembre és un trepidant monòleg de hora i escaig on el mateix protagonista va narrant els fets que pensa cometre com si estigués mirant a una càmera, que en aquest cas és el públic. Paraula darrera paraula, són els espectadors qui van sentint tot el mal que pot arribar a fer haver tingut una infantesa tan desgraciada per culpa d'una societat en la que vivim.

Mar Ulldemolins es fica en la pell d'aquest noi amb una interpretació força encertada, tret d'alguns moments que el seu personatge requereix més força i ens ofereix una interpretació massa continguda. Si tinguéssim aquest moments, no deixaríem de tenir la pell de gallina durant tota la representació.

Impressionant també l'escenografia, amb parets plenes de dalt a baix de pissarres on es troben escrites alguns dels lemes que diu el protagonista, fórmules per construir explosius i altres coses. Projectes com 20 de novembre fan que encara creiem que altre tipus de teatre és possible i el risc també pot veure'ns recompensat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario