La programació del Grec en 15 perles



El director del Grec Ramon Simó ha ensenyat avui les cartes. La imatge del Grec d'aquest any es pregunta "Què hi ha darrere el Grec?" i "Què trama el Grec?", i això és el que ha desvetllat. Durant els 31 dies de juliol, es podran veure als 5 escenaris situats a la muntanya de Montjuïc 68 espectacles, 30 dels quals són internacionals i 34 són estrenes absolutes. Després de la inauguració popular a l'Arc de Triomf la nit del 30 de juny (amb els concerts de la Troba Kung-fu, Canteca de Macao i el circ dels Theater TOL), arrencarà el certamen amb aquests espectacles destacats:
1. bODY_rEMIX/gOLDBERG_vARIATIONS de la companyia de la canadenca Marie Chouinard. Dansa contemporània amb objectes com crosses. Puntes sobre el palmell de la mà. L'estrena d'un nom important a Barcelona. 
2. À la ville de... Barcelona de Joan Ollé. Un recorregut teatral i musical pels últims 40 anys d'història de la ciutat, entre les dues onades migratòries, amb l'equip habitual d'Ollé.
3. Testament de la companyia She She Pop i els seus pares. La companyia alemanya treu a escena els seus pares (de veritat) per parlar de relacions intergeneracionals a partir d''El rei Lear'.
4. La Metamorphosis dels islandesos Vesturport. Han rebut el Premi de Teatre Europeu per la seva reinterpretació corporal de l'obra de Kafka. Una de les grans apostes del director.
5. The Master and Margarita de la companyia Complicité. Simon McBurney dirigeix aquest espectacle que estrena el festival de Perpinyà i que rellegeix amb moviment una de les millors novel·les russes.
6. Don Giovanni. Keine pause, una revisió del mite de Don Giovanni per David Marton. Un collage musical on el seductor no és home sinó dona. Òpera, jazz, guitarres elèctriques i humor.
7. La Senyoreta Júlia de Josep Maria Mestres. Julio Manrique, Cristina genebat i Mireia Aixalà protagonitzen el clàssic de Strindberg que Patrick Marber trasllada al 1945 i a la victòria del partit Laborista anglès. 
8. Escarlata Circus. La veterana companyia catalana, després de voltar món, posarà els peus a Barcelona gairebé per primer cop amb tres muntatges: Pugilatus, Devoris Causa i Llenties i Marabú.
9. Cicle Off the Record. El Grec vol intentar de produïr música. El primer experiment seran quatre concerts on es donarà carta blanca a Santi Balmes, Martirio, Quimi Portet i Muchachito.
10. Dubte dirigida per Sílvia Munt. La història d'un capellà sospitós de pederàstia (obra de John Patrick Shanley) protagonitzada per quatre espases: Ramon Madaula, Nora Navas, Rosa Maria Sardà i Mar Ulldemolins.
11. L'ànima del bus. Martí Torras i Jordi Martínez han ideat un espectacle de música i paraules amb rodes que passejaran pels barris de Barcelona. Objectiu: que el Grec es visqui a tota la ciutat.
12. Carles Santos i Pascal Comelde per partida doble. Els CaboSanRoque convidaran Santos, Comelade, Joan Saura i Pierre Bastien a tocar amb la seva automàtica Orquestra mecànica de la França Xica. La música de cobla de Santos també serà protagonista de Cantúria cantada. Comelade, a més, inaugurarà el teatre Grec amb la Cobla Sant Jordi.
13. Tallers de circ. Un dels exemples de les activitats de "mediació", en diu el director, que es volen impulsar per acostar la creació als ciutadans. 
14. Kindur, vida aventurera de les ovelles a Islàndia. Els espectacles familiars també seran innovadors i internacionals. La Companyia TPO mescla dansa i noves tecnologies en un muntatge que permetrà als petits entrar en escena. Els muntatges familiars guanyen protagonisme.
15. 42 rue Vandenbranden dels Peeping Tom. Vells coneguts del Temporada Alta i el Mercat. Tornen amb un espectacle de teatre dansa atmosfèric inspirat en el cinema. Magnètics i hipnotitzants. 
Font: Laura Serra (www.ara.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario