L'Artèria Paral·lel, espai alternatiu de nous dramaturgs?



La SGAE, d'acord amb l'Ajuntament de Barcelona, rellogarà el teatre Artèria Paral·lel per convertir-lo en “un espai alternatiu per als autors catalans i els usuaris de la cultura” a la capital catalana, en paraules del nou president de l'entitat, Antón Reixa. Concretament, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha assegurat que l'Artèria “no pot ser un teatre més del Paral·lel perquè ja n'hi ha uns quants” i no es pot convertir “en una competència de la pròpia indústria cultural” a la qual pertany la SGAE. Segons Reixa, el fet que fins ara hagi estat així “ha desvirtuat absolutament el que hagués pogut ser un objectiu sa d'una entitat de gestió, potenciar el repertori i generar nou talent”.
Antón Reixa ha assegurat que la SGAE està revistant la gestió del teatre Artèria Paral·lel, part de la xarxa de locals dels quals disposa l'entitat, també a Madrid, Bilbao, Sevilla, Nova York, Buenos Aires i Mèxic. “Aquests teatres no han suposat un espai alternatiu ni per als creadors ni per als usuaris de la cultura”, ha assegurat.
Reixa ha explicat que aquests espais haurien de ser alternatius i no competència dels teatres comercials. Per exemplificar-ho, ha dit que no té sentit que al seu espai a Madrid actualment s'estigui representant el musical El Rey León de Disney.
“Ens desprendrem d'ells al més aviat possible”, ha dit Reixa sobre la xarxa de teatres de la SGAE, quan ha recordat que ha costat 250 milions d'euros, 130 dels quals estan finançats per crèdits “manifestament irregulars”, avalats per les recaptacions futures dels autors.
Font: ACN via www.elpuntavui.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario