Encarrilant emocions



L'excentricitat i la provocació més llibertària es van apoderar anit de la plaça Mercadal de Reus. Descarrilat, un espectacle de la veterana companyia de circ Los Galindos fet expressament per a la inauguració de la 16è festival Trapezi, va exhibir humor i varietat de tècniques i caràcters.
Vuit personatges volgudament grotescos van captar l'atenció del ja entrenat ull del públic reusenc. Descarrilat pretén sortir de les vies establertes. “Tenim ganes de transgredir i de no subjectar-nos a cap estil, deixant que els personatges s'expressin a través del caràcter més que de la tècnica”, segons el codirector de la companyia, Manel Escolano. Com en el circ clàssic, el pallasso (Anicet Leone) va sobrevolar tot l'espectacle, enllaçant números. Però la seva ombra fent surf en els edificis de la plaça, a deu metres d'alçada sobre una corda destensada, va fer bascular el públic entre la rialla i l'emoció continguda. Per dramàtic i esperpèntic, Stephane Drouards, al trapezi minivolant, interpretant un paper femení decadent i esperpèntic, que repicava en l'equívoc de la realitat i d'un espectacle amb múltiples lectures.“La societat està buscant camins i la nostra filosofia té molt a veure amb els temps actuals. El descarrilament és també una possibilitat per sortir per altres vies”, apunta Escolano.
Música en directe, llançament de ganivets, acrobàcies i salts en un Descarrilat que voreja la teatralitat sense perdre l'essència del circ. Una síntesi intencionada del que pretén ser la nova etapa del festival, dirigida ara per Jordi Gaspar: “Volem aprofundir en el circ d'autor, fora de les línies convencionals, a través d'un llenguatge innovador, que inclogui la resta de les arts plàstiques i situï el circ en la normalitat escènica.”
Los Galindos deixen encarrilats tres dies de Trapezi, en què 38 companyies presenten a Reus 43 espectacles diferents en 96 representacions. Tota una marató de circ, on enguany la base és més que mai la producció catalana, però amb el manteniment de la internacional, el 40% sense les produccions espanyoles. Tres dies per deixar-se contagiar pel circ.
Font: Eva Pomares (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario